keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Ready for Spring Semester!

Hello! Sain sieltä koti-Suomesta kommenttia, että edellinen blogitekstini kuulosti kovin alakuloiselta. Ei sen pitänyt kuulostaa, koska ei musta kyllä tuntunut yhtään alakuloiselta. Välillä tulee koti-ikävä, joka on ihan normaalia :) Mutta vielä en kyllä kotiin lähtisi... Heh! Vähän pitää vielä nähdä ja kokea. Ja tiedän että toukokuu tulee niin nopeasti, etten vain haluaisi sen tulevan! No joo, osa musta tietysti haluaa kotiin koska on ikävä kavereita ja perhettä, mut osa musta ei silti halua. Ehkä siksi olen tiedostamattani pitkittänyt lentolipun ostoakin, mikä kyllä pitäisi heti ensi tilassa hommata...

Mutta, asiaan! Meillä alkoi Spring semester! Eli kevätlukukausi. Olen ihan excited, sain kevääksi tosi kivan tuntuiset kurssit! Tänään vihdoin ja viimein varmistui viimeinenkin kurssi, sain kuin sainkin sen! Sain tosiaan poikkeusluvalla kaksi graduate eli maisteritason kurssia, vaikka olen täällä undergraduate eli alemman korkeakoulututkinnon opiskelijana. Koska olenhan kuitenkin jo Suomessa suorittanut BA:n, Bachelor of Arts -tutkinnon eli kandidaatin tutkinnon. Minusta on hieman hölmöä, että kanditutkinnosta huolimatta opiskelijat lähetetään vaihtoon undergraduate opiskelijoina. No, toisaalta ymmärrän, että eivät nämä kurssit nyt ihan korvaisi meidän maisteritason kursseja koska sisällöt niissä on kuitenkin niin erilaiset. Mutta voisi niitä siitä huolimatta antaa opiskelijan opiskella. Täytyypi oikein kysellä asiaa Turusta kotiin päästyäni.

Mun kevään lukujärjestyksestä löytyy siis 12 creditin verran kursseja eli saman verran kuin syksyllä. Syksyllä mulla tosin oli muutama kahden ja yhden opintopisteen kurssi, joten erilaisia kursseja tuli enemmän. Kevääksi mulla on kaikki kurssit kolmen opintopisteen kokonaisuuksia eli yhteensä neljä kurssia siis. Kurssit ovat: Cultural Diversity & American Education, Independent Study, Principles of Testing (testaamisen perusteet, graduate class) ja viimeisempänä juuri tänään varmistunut erityispedagogiikan kurssi Understanding and Addressing Challenging Behavior in the Classroom (aina tapetilla: miten kohdata oppilaan vaikea käytös luokkahuoneessa, myös graduate class). Kuulostaa ainakin mielenkiintoiselta, eikö? :) Cultural Diversity & American Education on, kuten nimestäkin voi päätellä, Amerikan koulujärjestelmään ja myös luokkahuoneessa kohtaviin moniin eri kulttuureihin liittyvää asiaa. Independent Study -kurssi ei varsinaisesti ole mikään kurssi. Se on myös oikeastaan pelkästään minua varten järjestetty kurssikokonaisuus,  jonka kolmeen opintopisteeseen yhdistetään vähän kaikkea. Siihen yhdistetään observointia viikottain eri kouluissa sekä pieniä paloja sieltä täältä eri liikunnanopetuksen kursseilta (esimerkiksi huhtikuussa menen erään liikunnanryhmän mukaan viikonlopuksi retkeilemään, sen lisäksi osallistun silloin tällöin käsi- ja koripallotunneille jne.). Kiitos tämän kurssin järjestymisestä kuuluu yliopiston liikunnanopelle, joka tätä ehdotti. Tällä tavoin saan kokea ja osallistua mahdollisimman paljon, enkä ole sidoksissa mihinkään pelkästään yhteen opintokokonaisuuteen.

Listan kaksi viimeistä, eli Principles of testing ja erityispedagogiikan maisteritason kurssi ovat myös todella mielenkiintoisen tuntuisia. Principles of testing -kurssilta oli jo ensimmäinen luento, vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta asialta. Siihen nähden siis mielenkiintoista asiaa, että meillä Suomessa kun oppilaiden testaus on todella vähäistä verrattuna Amerikan systeemiin. Erityispedagogiikan kurssi ainakin nimestä päätellen pitäisi olla täynnä mielenkiintoista ja hyödyllistä asiaa, saa nähdä onko näin. Toivottavasti! :)

Viikon lukujärjestyksessä mulla on myös jonkin verran tyhjää, mutta osa ajasta tietysti kuluu observoidessa oppitunteja, ja oletan myös että graduate tason kurssit vaativat vähän enemmän itsenäistä työskentelyä kuin undergraduate kurssit. Ajattelin silti samalla tavalla viime syksynä, kun koulu alkoi, että onpa mulla vähän tunteja viikon lukujärjestyksessäni. Mutta loppujenlopuksi luettavaa ja tehtävää riitti kyllä ihan kokoajan, vaikka aina ei kouluun tarvinnutkaan mennä. Kotiläksyt, kotiläksyt... niitä osataan kyllä Amerikan kouluissa antaa! Tämän vuoden jälkeen olen varmasti lukenut kirjoja enemmän kuin yhtenäkään vuonna tätä ennen. Ei silti yhtään huono asia!

Kohta on taas viikonloppu. Ja aika juoksee! Koulun lisäksi olen tällä viikolla käynyt jumppailemassa, kun koulun fitness centerissä on ollut ilmaiset ryhmäliikuntatunnit koko tämän viikon. Kävin kokeilemassa kinesistä, boot camppia ja spinnnigiä. Kinesistä kokeilin muutaman kerran jo syksyllä, ja se on kyllä tosi jees treenimuoto. Kannattaa kokeilla jos on mahdollisuus, vaikuttaa kivasti koko kroppaan. Täällä menee uutena ryhmäliikuntana myös TRX -treeni, jota toivon mukaan pääsen vielä kokeilemaan, se kuulostaa mielenkiintoselta!
Huomasi kyllä koulun kuntosalilla, että on taas palattu arkeen! Tai ehkä ennemminkin, että on tammikuu. Sali on nimittäin ollut joka päivän ihan täynnä ihmisiä! Heh. Ja ihan vieraita kasvoja! Lienevätkö sitten uusia opiskelijoita, vai uudenvuoden lupauksen tehneitä treenaajia ;)

Kuulemma on kylmää ilmaa riittänyt viime päivinä Suomessa, ilmeisesti niinkin paljon että osa on voitu jakaa tänne Kansas Cityn alueellekin! Eilen oli kylmä, -15 astetta. Tänään tosin taas melkein nollassa. Huomenna varmaan taas -15. Hullu Missourin sää! Silti ei lunta missään, ainakaan toistaiseksi, ja yksi erottava tekijä on Suomeen: aurinko paistaa joka päivä! Se on ihanaa. Mutta, nyt lähden iltapalalle ja sen jälkeen unten maille. Viikonloppuna juhlistetaan Jamien syntymäpäiviä ja jotain pientä muutakin ohjelmaa on tiedossa. Kuullaan taas, moikka!

2 kommenttia:

  1. Pienenä korjauksena, että Suomessa on vajaa kaks viikkoa paistanu joka päivä aurinko ;)
    -Johis

    VastaaPoista
  2. Aaa, aivan! :D Hyvä korjaus Johis ;) Enpäs tajunnutkaan.. pimeä aika onkin synkimmillään vaan siinä ennen lumen tuloa! Nautitaan auringosta siellä ja täällä <3

    VastaaPoista