torstai 21. marraskuuta 2013

Thanksgiving break and Chicago calling!

Hello! Vihdoin meilläkin koitti syksyn ensimmäinen loma. Syksy on tuntunut aika pitkältä koulun osalta, vaikka muuten ihmettelenkin miten nopeasti aika on mennyt! Suomen syysloma koululaisille on kyllä hyvä idea (vaikka ei sitä meillä yliopistossa enää ole ollutkaan). Ja kyllä täälläkin jotkut koulut pitävät lyhyen syysloman lokakuun paikkeilla, mutta suurin osa lomailee vasta nyt ensimmäisen kerran syksyn aikana. Ja täällä kun tämä opiskelu on kovin peruskoulumaista (läskyjä joka päivä!) niin kyllä pieniä väsymyksen merkkejä on jo ilmassa! Joten tänään viimeisen tunnin jälkeen klo 6:20 strattaava viikon pituinen Thanksgiving break tulee siis täysin oikeaan aikaan!

Tällä viikolla olin viimistä kertaa sekä University Academyn koulussa että Banneker Elementary koulussa seuraamassa opetusta. Bannekerin liikunnanopettajat halusivat tarjota mulle eilen päivän päätteeksi "kalalounaan" Mad Jack's nimisessä kalaravintolassa. Tai no, nimenomaan "ravintolassa", olisitte nähneet miltä paikka näytti ulkoapäin! Heh! Mutta kala oli hyvää ja oli niin hauska yllätys kun he sanoivat mulle että nyt me viedäänkin sut kuules syömään!

No mutta, takaisin aiheeseen! Thanksgiving Day eli Kiitospäivä on tosiaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa vietettävä juhlapäivä. Täällä Yhdysvalloissa päivää vietetään marraskuun neljäntenä torstaina eli siis ensi viikolla, 28. päivä. Kouluista on loma (alakouluissa loma on vain keskiviikosta sunnuntaihin mutta meillä se on koko viikon pituinen). Mitä Thanksgiving Dayna sitten tehdään? Silloin syödään! :D Se on vähän kuin aikainen joulu täällä. Perhe kokoontuu yhdessä syömään, ja käytännössä - mikäli nyt olen oikein ymmärtänyt, koko päivänä ei tehdä muuta kuin syödä! Toki perimmäinen ajatus on kiitoksen osoittaminen kuluneesta vuodesta ja vuoden aikana kerätystä sadosta. Kiitospäivän historia pohjautuu aikaan, jolloin siirtolaiset saapuivat euroopasta Yhdysvaltain itärannikolle 1600-luvulla, ja asettuivat tänne asumaan.

Thanksgiving Dayn ruoista en uskalla vielä hirveästi kirjoittaa, ennen kun olen niitä päässyt maistelemaan! Tänään koulun ruokalassa kylläkin tarjoillaan Thanksgiving lounas, mutta itse Thanksgiving Dayta päästään viettämään ensi viikolla meidän naapuriasunnossa asuvan Joshin perheen luokse St.Josephin kaupunkiin (n. tunnin ajomatkan päässä Kansas Citystä). Sen verran tiedän, että Kiitospäivän menuuseen kuuluu kalkkunaa (tai kinkkua tai molempia), stuffingia eli "kalkkunan täytettä" joka on tehty kananmunasta, vihanneksista ja joskus myös leivästä, perunamuusia, karpalohilloa, papuruokia sekä jälkiruoaksi syödään pumpkin pieta eli kurpitsapiirakkaa, pecan pieta eli pekaanipähkinästä tehtyä piirakkaa sekä sweet potato pieta eli ilmeisesti makeasta perunasta tehtyä piirakkaa, tätä makukokemusta odotankin innolla! Muutenkin kuulostaa kyllä herkulliselta koko Kiitospäivän menu!

Thanksgiving Dayn vieton jälkeen osaan sitten kertoa teille enemmän! Silloin varmaan ehdin  seuraavaksi tänne kirjoittelemaankin, koska me tosiaan aloitetaan Thanksgiving loma suuntaamalla ensin Chicagoon huomenna perjantaina aamulla kello viisi! Tehdään tyttöjen kanssa pieni road trip sinne Laurenin autolla (ajomatka on hurja 8-9 tuntia..mut kyl me selvitään!) ja vietetään Chicagossa n. 4 päivää. Meitä lähtee siis viisi tyttöä (minä, Emma, Lauren, Michelle ja Jamie) Kansas Citystä ja Lina liittyy seuraan Chicagossa koska hän asuu siellä. Takaisin tullaan tiistaina ja keskiviikkona lähdetäänkin sitten Joshin perheen luokse Kiitospäiväksi.

Thanksgiving Dayn jälkeen oleva perjantai tulee myös olemaan kokemisen arvoinen päivä, se on nimittäin Black Friday! Black Fridayna kaupat antavat hurjia alennuksia tuotteista ja ihmiset suorastaan rynnivät ja taistelevat noista tuotteista (on siellä kuulemma joku joskus kuollutkin, kun ihmiset säntäävät kauppaan sen auettua). Ja kaupat tosiaan ovat auki koko tuon perjantaiyön ja sillon ei tehdä kuulemma muuta kuin shoppailla hulluna. No, itse en ole menossa sinne taistelemaan halvoista tuotteista mutta pakko on mennä katsomaan kuinka hullua se meno kaupoissa on!

Hauskaa viikonloppua kaikille! :)

Ps. Tulin juuri koulusta ja matkalla sain tekstiviestin Elisabethiltä, mun Californian perheen äidiltä, että katsoppa mailboxisi tänään :) Ja siellä oli Thanksgiving yllätys mulle! He on niin ihania! Mulle oli myös toinen ihana yllätys mailboxissa: Maritalta, isän serkulta kopiot joululoman lentolipuista....en millään malta odottaa että näen nämä kaikki ihanat ihmiset aivan pian!! :)

Hihi! Pumpkin breadia ja blueberry coffee cakea!! :)  Kohta maistellaan porukalla. Love my host family!

3 kommenttia:

 1. Sweet potato pie? ja ne muutkin - kysy reseptiä, niin kokeillaan! - Äiti

  VastaaPoista
 2. Eikös sweet potato tarkoita bataattia? Vai oonko nyt ihan väärässä :D
  -Johis

  VastaaPoista
 3. Joo Johis sweet potato tosiaan tarkoittaa bataattia! Oli aika jännän makuista bataattipiirakka :D

  VastaaPoista