torstai 12. joulukuuta 2013

Winter Break

Yehee! Mulla alkoi tiistaina Winter Break! Tai mulle se on kyllä joululoma, mutta täällä puhutaan pelkästään Winter breakista, joka kuitenkin omaan korvaan kuulostaa talvilomalta eli hiihtolomalta. Täällä kun ei ole erikseen mitään "hiihtolomaa". Winter break sen sijaan on hurja 5 viikon pituinen! Ja sen jälkeen seuraavan kerran täällä lomaillaan maaliskuussa, kun on spring break.

Täällä on kaikki hyvin ja hyvää kuuluu. Sain kuin sainkin tiistaina viimeiset esseet palautettua ja erityispedgogiikan tentin tehtyä - ja niiden jälkeen saikin laittaa koulukirjat kasaan ja seuraavat viikot aion vain ja ainoastaan lomailla! Amerikkalaiset ottavat kyllä opiskelun niin tosissaan, oli hauska seurata tällä finals week:llä miten nämä opiskelijat ovat aivan sekaisin näistä loppukokeista! Kirjastot ja atk-luokat ovat täynnä opiskelijoita ja finals weekin takia jopa koulun ruokala tarjoili aamiaista läpi yön. Sen lisäksi koulun kirjasto on tällä viikolla auki yöllä kahteen asti opiskelijoita varten ja asuntolassa on koko viikon ”quiet hours” eli ylimääräisen metelin pitäminen on kiellettyä. Heh. Mutta ymmärtäähän sen toisaalta, kun miettii minkä hinnan nämä opiskeluistaan maksavat. Enkä sano etteikö me otettaisi Suomessa opiskelua tosissaan, mutta "I have to study" on kyllä hyvin harvoin syy olla tekemättä jotain, toisin kuin täällä monilla on huomannut olevan.. :)

Eilen keskiviikkona olin vielä koko päivän Strasburgin ihanassa maalaiskoulussa seuraamassa tunteja, kun mun opettaja kysyi tykkäisinkö tulla. Oli mukava päivä taas ja oli ihana vastailla lasten kysymyksiin ja toteamuksiin "Sä et oo kyllä täältä kotosin!" , "Mistä osavaltiosta olet kotosin?" , "Miksi sun puhe kuulostaa tuollaiselta?", "Voitko puhua normaalisti?!" :D Haha, ihania! Vain kaksi kahdeksasta tokaluokkalaisesta veikkasi et Suomi on oma maansa, muut kuusi veikkasivat että osavaltio. Heh. Eivätkä voineet uskoa korviaan kun kerroin saunasta, että lähes joka talossa on sauna ja hassu suomalainen perinne on, että jouluaattona mennään saunaan! On muuten itseasiassa vähän saunaa ikävä. Täällä kun on ollut aika kylmä tällä viikolla, -10 astetta! Ei kuulemma ole normaalisti näin kylmiä päiviä vielä tähän aikaa vuodesta. Tosin, eilisestä -10 asteesta kohosi lämpötila taas ihan yhtäkkiä: tänä aamuna oli +5 astetta! 

Viime viikonloppu, synttäriviikonloppu, meni myös kivasti! Vietettiin Jessican kanssa hauskat synttärit amerikkalaiseen tapaan. Torstaille olin varannut pöydän meille Foundry nimisestä ravintolasta, jossa meille olikin varattuna kokonainen yläkerta! Perjantaina sitten juhlittiin meidän asunnossa, jäi kyllä niin kiva mieli kummastakin päivästä kun oli onnistuneet juhlat. Sain kavereilta myös muutaman ihanan lahjan.
Eilen oltiin loman alkamisen kunniaksi elokuvissa katsomassa Delivery Man, yllättävän hyvä ja sulonen elokuva, vaikka minkäänlaisia ennakko-odotuksia ei elokuvalle kyllä ollut ja teatterissakin oli ehkä kymmenen ihmistä katsomossa. Heh, mutta suosittelen kuitenkin, amerikkalainen komedia, joka yllätti positiivisesti!

Tämä viikko ja etenkin tuleva viikonloppu on täällä aika haikea, koska meidän saksalaiset kaverit lähtee kotiin. :( Juuri kun ehti tutustua kaikkiin, saamaan näistä ihmisistä tosi hyviä kavereita, on aika sanoa hyvästit. No way! Ollaan tehty joka viikonloppu jotain porukalla, aina perjantaista sunnuntaihin hengailtu kaikki yhdessä. Why saying goodbye is so hard! Etenkin nyt, kun et tiedä koska seuraavaksi tapaat näitä ihmisiä tai tapaatko enää koskaan. Toivottavasti tavataan, niin on ainakin päätetty.

Me myös päätettiin jo kaksi viikkoa sitten, että yritetään nauttia viimisistä hetkistä porukalla tekemällä kaikkea hauskaa eikä mietitä vielä tätä viikonloppua kun pojat lähtevät. Jäähyväisten jälkeen mulla on silti edessä ihana asia sunnuntaina illalla, kun saan äidin, isän ja siskon vierailulle tänne. Niin ihanaa! Neljä kuukautta on kulunut viime näkemisestä, kyllä aika on mennyt äkkiä.

Tässä vielä jotain synttärikuvia. Kuullaan taas!

Synttärisankarit minä ja brasilialainen Jessica :) Ja meidän (no oikeastaan Laylan) tekemä herkullinen kakku! Jota muuten riitti kolmeksi päiväksi vaikka syöjiä oli melkein 20.


Keiara, Layla ja Jessica

Lukas, Keiara, Andreas, Dontez ja Andre

Tytöt leivontapuuhissa aamulla aikasin :) Tai no, Layla lähinnä leipoi ja minä ja Jessica sitten koristeltiin. Kakun päälle kirjotettiin karkkikirjaimin Happy Birthday!

Keiara, Andreas ja Dontez

Brazilians!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti