maanantai 5. toukokuuta 2014

Happy Cinco de Mayo!


Jaiiiiikss! Time is running!! Nyt on MAANANTAI 5.5.2014...... emmää voi uskoa tätä todeksi! Two more weeks in Kansas City. So freaking crazy! Hyvää Cinco de Mayoa myös kaikille! Cinco de Mayo eli viides toukokuuta on meksikolaisten juhla Yhdysvalloissa ja Meksikossa. Sillä juhlistetaan Meksikon armeijan voittoa ranskalaisia vastaan käydyssä taistelussa vuonna 1862. Juhla ei siis ole Meksikon itsenäisyyspäivä, mitä kuulemma (meksikolaisen opettajani Uzziel Peccinan mukaan) usein luullaan, vaan sen tarkoituksena on kunnioittaa meksikolaista kulttuuria ja perinteitä täällä Yhdysvalloissa ja Meksikossa.

On ainakin upea sää Cinco de Mayona! Kuuma ja kostea kesä on saapunut Keskilänteen. Kansas City on kylpenyt 30 asteen lämmössä perjantaista asti (vaikka torstaina oli vielä hädin tuskin kymmentä astetta :D). Eilen sunnuntaina Kansas Cityn viereisessä kaupungissa Wichitassa mitattiin 100 Fahrenheittia eli 37 celciusta! Kyllä olikin kuuma päivä.

Me ei koulussa silti juhlittu Cinco de Mayoa tänään, vaikka Dr. Peccinan tunti olikin, vaan meillä oli vuorossa mun ryhmäni presentation eli esitys! :) Joka olikin ihan huippu, vaikka itse sanonkin! Meidän aiheeksi valikoitui tammikuussa kun ryhmiä jaettiin ihan sattumalta European-American culture ja tadaaa, kuinka ollakkaan että meidän ryhmään sattui tällainen itse eurooppalainen student! Muiden ryhmien aiheina on siis ollut Latino, African american, Asian cultures, religion, etc. kuten jo aikaisemmin niistä vähän kirjoitin. Mä aloitinkin tänään siis aamuni leipomalla pullaa (pitää aina olla jotain tarjottavaa kun pitää esityksiä..) ja sen kanssa tarjottiin Pumpernickeliä eli tummaa saksalaista leipää sekä suomalaisia Ruis Nachoja ja sipsejä, plus teetä! Oli kuulemma hyvät tarjoilut. Ideana oli siis että me pidettiin noin tunnin pituinen esitelmä European-American kulttuurista (mistä ihmiset tuli amerikkaan, milloin, mihin asettuivat, ja sen lisäksi perehdyttiin myös kulttuureihin Euroopassa; ruoka, koulutus, musiikki, tunnetut eurooppalaiset täällä ja siellä jne.) Esityksen lisäksi meidän piti pitää Mini Lesson eli pieni opetustuokio, joka oli myös loistava: laitettiin amerikkalaisopiskelijat nimeämään ryhmissä isolta kartalta Euroopan maita. Haha, se olikin hauskaa! Annettiin 5 minuuttia aikaa ja katsottiin leikkimielisesti montako maata jokainen ryhmä ehti nimeämään siinä ajassa. Sen lisäksi heidän piti sijoittaa kartalle tunnettuja nähtävyyksiä kuten Big Ben, Sikstuksen kappeli, Berliinin muuri jne. Jokaisen ryhmän on oman esityksen lisäksi pitänyt aina tuoda tunnille myös Quest speaker eli vieraileva puhuja. Kun tätä ruvettiin suunnittelemaan mulle tuli heti mieleen täällä opettajana työskentelevä Kati, jonka jo aiemmin keväällä tapasin, ja kysyinkin varovaisesti suostuisiko Kati moiseen...ja hän suostui ilomielin ja pitikin meille tunnin kestävän - aivan loistavan esitelmän miten hän kokee amerikkalaisen kulttuurin ja mitä eroja hän on löytänyt Suomen ja Amerikan välillä. Jäi niin hyvä fiilis koko päivästä, ja opettaja - juuri samainen Uzziel Peccina, antoi meille (ainoana ryhmänä kaikista) täydet pisteet! Vuhuuu :) (ehkä asiaa auttoi se että kun Dr. Peccina tunnnin jälkeen pitämässään palautteessaan kysyi melipiteitämme kurssista, kerroin että kirjoitin muutama viikko sitten blogiini tekstin että jos vain voisin, toisin hänet Suomeen pitämään tämän saman kurssin! haha, ei  kai :D) Palautteen jälkeen oli hyvä heittää high fivet ryhmän kesken (meidän ryhmään kuului minä, Caitlyn, Taylor ja Anthony) ja ensi viikolla viimeisellä tunnilla on koko luokan kesken pieni juhla, johon kaikki tuo taas ruokaa (mä vien suklaata ja salmiakkia!). Tähän on melkein hyvä lopettaa koulunkäynti, enää muutamat luennot jäljellä.

Aika juoksee, aika juoksee, nyt mun olisi jo aika rientää kirjastolle, mutta oli pakko vähän kirjoitella! Viikonloppu meni ohi ihan ennätysvauhdilla, en paljoa kotona ehtinyt edes olemaan. Perjantaina käytiin Crossroads Art District:llä eli Kansas Cityn "taidealueella" First Friday -tapahtumassa. Kansas Cityssä järjestetään joka kuukauden ensimmäinen perjantai First Friday tapahtuma, jossa ihmiset kokoontuu tuonne Crossroads -alueelle ja siellä on kadulla taidenäyttelyitä ja ihmiset esittää erilaisia juttuja (tuolla oli tulen kanssa taiteilijoita ja yksipyöräisellä ajajia jne). Lauantaina oli International Students organisaation picnic Shawnee Mission Parkissa; paljon hyvää ruokaa, paljon vaihtareita ja vapaaehtoisjärjestön ihmisiä. Sunnuntaina näin suomalaista Roosaa ja käväistiin Kansas City Zoossa! Se oli hauska paikka, ja siellä oli ihan kaikkia mahdollisia eläimiä! Mulla olisi paljon kuviakin, mutta nyt en millään ehdi laittaa koneelle.

Tuntuu että paljon on tehtävää ja vähän päiviä, päivät vain katoaa yksi toisensa jälkeen... Ei tässä ehdi edes mukana paljoa ihmetellä! Viime päivinä ollaan mm. tehty ruokaa täällä porukalla, syöty hyvin ja vähän lisää syöty ja käyty frozen yogurteilla ja muilla, ja nautitty amerikkalaisesta elämästä täydestä sydämestä! Kohta mä löydänkin itseni sieltä Suomesta. Iiiiiks!! :) 

1 kommentti:

  1. My Darling Daughter have a nice Going Away-party, we are waiting for you so much!

    VastaaPoista