tiistai 11. maaliskuuta 2014

Fake Patty's Day in Manhattan


Ihanaa tiistaita aurinkoisesta Kansas Citystä! Kevät (tai minun mielestäni jopa kesä) on saapunut Kansas Cityyn, täällä paistateltiin tänään 25 asteen lukemissa! Ja ollaan me jo ihan virallisestikin kesäajassa, kun täällä siirrettiin kelloja viikonloppuna. Täällä on talviaika näköjään neljä viikkoa Suomea lyhyempi, kun nyt siirrettiin kelloja kolme viikkoa ennen Suomea ja syksyllä viikko Suomen jälkeen.

Viikko on siis lähtenyt käyntiin hyvinkin aurinkoisesti, tämän upean sään takia, ja myös sen takia, että takana oli ajatukset täydellisesti pois kouluhommista vienyt viikonloppu. :) Tehtiin viikonloppuna siis reissu Kansasin osavaltioon pikkukaupunkiin nimeltä Manhattan. Manhattan on noin 60 000 asukkaan kaupunki, jonka asukasluvusta puolet koostuu pelkästään siellä sijaitsevasta Kansas State Universityn opiskelijoista. Manhattan oli ihana pieni opiskelijakaupunki. Ja Kansasin osavaltio! Ah! Se on oikein country ja farmland osavaltio, heti kun Kansas Citystä lähtee ajamaan pidemmälle Kansasiin, maisema muuttuu pelkäksi pelloksi. Countrymusiikki on täällä ja etenkin Kansasissa todella in, en ole tainnut ennen siitä kirjottaakaan. Mutta kaikki nuoret kuuntelee countrya, ja on monia baareja missä soi pelkästään countrymusiikki. Nähtiin me viikonloppuna muutama "cowboykin" hattuineen ja bootseineen kun kerran Kansasin ytimessä oltiin!

K-Staten, joksi yliopistoa kutsutaan, opiskelijat juhlivat lauantaina siis Fake St Patty's Dayta johon me päästiin mukaan osallistumaan. Oli kyllä hauska kokemus! Me ajeltiin perjantaina Kansas Citystä Manhattaniin, ja  kaupunkiin päästyämme olikin heti ohjelmassa Fake Patty's paitojen ostaminen ja sen jälkeen pieni baarikierros Aggievillen eli kaupungin "baarialueen" baareissa (ja joka paikassa piti tietysti koko porukan ottaa aina shotit!) heh. Oli muuten baareissa tarjolla myös vihreää olutta, ja tuli sitä maistettua green jello shot:tiakin, eli vihreää hyytelöshottia - kaikkea nämä amerikkalaiset keksii! No, perjantai ei kuitenkaan vielä ollut Fake Patty's Day, vaan vasta lauantai! Lauantaina (kuulemma) perinteisesti pitää herätä kello 8.30, ja pirteinä lähdettiinkin Jessican kaverin Alexin luokse tekemään porukalla isoa muna-kinkku-pannukakku aamupalaa. Niin alkoi Fake Patty's Day ja kymmeneltä oli jo beer pong pöydät pystyssä ja meno meikäläiselle kyllä aivan ennennäkemätön! :D Myös kaupungin baarit muuten aukaisivat ovensa jo yhdeksältä, ja olivat ääriään myöten täynnä iltaan asti. 

Baareihin ei kyllä kukaan kuitenkaan lauantaiaamuna rynnännyt, vaan päivän aikana on ennemminkin tarkoitus kiertää monia eri house partyja. Manhattanissa, kuten myös monissa muissa pienissä kaupungeissa kun ei  juuri kerrostaloja ole, opiskelijat vuokraavat pieniä omakotitaloja asunnoikseen. Itseasiassa luulin ensin että oltaisiin viikonloppu yliopiston kampuksella, mutta oikeastaan K-Staten kampuksella ei asunut yksikään Jessican kavereista. Niinpä koko lauantaipäivä kierrettiin ympäri pikkukaupunkia talosta taloon ja nähtiin ainakin kuudet eri partyt! Ihmisiä vain vilisi kaduilla vihreään pukeutuneina, kyllä tuossa päivässä pikkusen oli viitteitä meidän suomalaisesta vappumeiningistä (vaikka ei nyt vihreään pukeudutakaan - me pukeudutaan meidän uniikkeihin haalareihin jotka muuten on niin makeet et missään ei oo siistimpää keksintöä! oon saanut muutamille uteliaille haalareista täällä kertoa ja kaikki ovat sitä mieltä että "vähänkö cool!") ! :)

Ehkä mielenkiintoisinta antia koko lauantaissa oli erilaiset pelit! Jokaisesta talosta kun löytyi beer pong pöytä. Monet olivat pystyttäneet pöydän pihalle talon eteen. Pöydät oli toinen toistaan hienommin maalattuja, ja suurimmassa osassa olikin K-Staten värejä violettia ja valkoista. Mutta mikä omasta mielestäni oli huikeinta, niin opittiin monta erilaista peliä! Mun ja Emman mielestä kun tavallinen beer pong partyissa on aina niin tylsää, niin nämä pelit olivat siihen verrattuina ihan huikeita. Parhaimmillaan meitä oli 20 ihmistä pöydän ympärillä ja kaikki ihan täysillä pelissä mukana! Nyt on takataskussa hyviä pelejä mitä voidaan kaverit sit ens kesänä pelailla! ;)

Oli kyllä huippukivaa! Ja tosiaan päivän ideana on vähän niinkun se, kun se alkaa niinkin aikasin kun ennen yhdeksää aamulla, että jossain välissä on nap time, eli päiväuniaika, ja sitten illalla taas jatketaan juhlimista! :D Mutta me ei mitään nap timeja pidetty, vaan jaksettiin kulkea koko päivä ja illalla päädyttiin vielä baareihinkin. Jossa muuten törmäsin yhteen luokkakaveriini UMKC:stä! Heh, pieni suuri maailma. Tanssittiin yöhön asti, ja sen jälkeen piti hakea kuuluisasta paikallisesta Varsity Donuts -kojusta "Mac'n Cheese Grilled Cheese" -leivät. Oli kyllä ehkä parasta ruokaa siinä kohtaan! Matkamuistoksi sain kuitenkin reissulta pienen flunssan, joka yrittää kovasti kiusata. En selvästi ole vieläkään tottunut Keskilännen ilmastoon. Nimittäin kyllä, jopa supisuomalainen, kylmyyteen aina varautuva puoli minussa petti tällä kertaa. Perjantaina kun lähdettiin oli lämpötila lähes 20 astetta, ja tottakai lähdin reissuun kevätvaatteissa...lauantaina oltiinkin lähes nollassa! En siis yhtään ihmettele mistä moinen pieni flunssa tuli.

Taas on yksi viikonloppu takana, muutama sentään vielä edessä! Mä yritän nauttia jokaisesta päivästä täysillä, koska tiedän että kohta tämä loppuu. Aamulla on ihana herätä, kun saa miettiä et mitäköhän kivaa tämä päivä tuo tullessaan. Jokainen päivä on erilainen, se on niin kivaa. Huh, niin se aika vaan rientää. Nyt täytyy jatkaa lukemista, eilen suoriuduin ensimmäisestä Midterm kokeesta, ja huomenna olisi tarkoitus suoriutua toisesta. Puolitoista viikkoa enää spring breakin eli kevätloman alkuun....jaiks, me ollaan aika excited. Hyvää loppuviikkoa kaikille! :)

Tässä vielä muutama kuva viikonlopulta. Musta (ja Emmasta) on tullut tosi huonoja kameran kantajia, täytyisi vähän ryhdistäytyä kuvaamisen kanssa. Suurin osa näistäkin on Jessican tai mun puhelimen kameralla otettuja, ja harmikseni en vielä ehtinyt saamaan Jessicalta kuvia, missä oltais me kaikki. Mutta tässä edes jotain! :)


Paitakaupoilla! Meno oli jo tuolla kaupassa ihan hullua, kaupan myyjät kiersivät ihmisten joukossa ja ruiskuttivat kermavaahtoa pullosta ihmisten suuhun! :DPerjantai-illan pizza dinnerillä

Let's play some games!

 Matkalla K-Staten kampuksen läpi Jessican asunnolta Alexin asunnolle! Jessica ja Emma, ja mokoma pahvilaatikko...


Kuka voittaa?!

Muutamissa partyissa oltiin ulkona, vaikka lämpötila oli hurjan kylmä lauantaina! Kuvassa myös Pancho man :DYksi baareista

And more t-shirts

Jessica, Jessican kaverin Rachelin luona käymässä

Varsity Donuts -kojusta herkulliset yöpalat :) Jono oli varmaan 50 metriä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti