torstai 20. maaliskuuta 2014

SPRING BREAK

Yehee! It's finally here! Meidän Spring Break nimittäin, joka alkoi juuri tunti sitten palautettuani viimeisen midterm -esseen. Toivottavasti on Tohtori Taft yhtä keväisellä mielellä kuin minä esseetä arvostellessa! Spring Break on siis amerikkalaisten kevätloma, vähän kuin meidän hiihtoloma mutta kesäisemmällä ajatuksella. Loma on siis koko viikon pituinen. Meidän Spring Break on mielestäni tosi hyvään aikaan, sillä monissa muissa kouluissa break on jo pidetty viime tai sitä edellisellä viikolla.

Amerikkalaisopiskelijat ovat meille koko vuoden ajan vakuuttaneet, että teidän on pakko kokea amerikkalainen spring break...joten, ei me millään voitu vastustaa kiusausta hankkia sellainen kokemus! Niinpä huomenna perjantaina aamulla otetaan pieni take-off KC airportilta kohti Floridan Panama City Beachia! Sen lisäksi, että meidän on "pakko" kokea amerikkalainen Spring break, on myös kuulemma Panama City Beachin rantakaupunki se place to be. Luin netistä että Panama City Beachille odotetaan maaliskuun aikana noin 300 000 opiskelijaa ympäri Amerikkaa viettämään Spring breakkiaan. Innolla odotan, kuulemani tarinat spring breakista ovat päätä huimaavia, mutta saa nähdä mikä on todellisuus.  Toivottavasti on myös lämmin! Pitäisi olla ainakin lämpimämpi kun täällä, Panama City Beach kun sijaitsee lähes suoraan Kansas Citystä alaspäin Meksikonlahden rannalla. Voi että, olen ihan innoissani!

Täällä on viime päivät mennyt ahkeroidessa viimisiä koulutehtäviä ennen lomaa, ja olen myös ollut taas kahdessa eri koulussa seuraamassa opetusta. Maanantaina täällä vietettiin St Patrick's Dayta, ja mekin poiketiin illalla Westportissa kurkkaamassa, joka oli aivan täynnä juhlivia ihmisiä. Olin yllättynyt miten moni oli pukenut vihreää päällensä jopa koulussa maanantaina päivällä! America goes Ireland.

Viime viikonloppuna koulussa järjestettiin culture night, joka oli aivan huikea. Eri maat olivat pystyttäneet omia pöytiään, jossa sai maistella maalle ominaisia ruokia yms. Idän maat oli edustettuna kyllä parhaiten, koska suurin osa vaihto-opiskelijoistakin on Intiasta, Saudi-Arabiasta ym. sen alueen maista. Ohjelmassa oli myös muotinäytös, joka oli huikea! Ihmiset siis olivat pukeneet oman maansa kansallispukuja päälleen ja vuorotellen jokainen maa esitteli oman pukunsa. Sen lisäksi oli myös talent show, jossa ihmiset esittivät oman maansa perinteisiä lauluja ja tansseja.

Lauantaina jatkettiin kulttuuri teemalla, kun me pidettiin oma culture night meidän asunnossa. Tarkoituksena oli että jokainen kokkaa yhden ruokalajin ja syödään illallinen yhdessä. Mä leivoin laskiaispullia ja suomalaista pannukakkua - ja vaikka itse sanonkin, niin sanon kuitenkin, että oli kyllä pitkästä aikaa NIIN hyvää! Myös muut sanoivat että oli hyvää. Joku kysyi multa että tuleeko sulle koti mieleen, ja sanoin että pakko myöntää et vähän kyllä tulee! :D Ja pakko myös sanoa, että tämän vuoden aikana syödyt amerikkalaiset sweet breadit, juustokakut, cupcaket tai mitkään ei kyllä vedä vertoja meidän pullalle ja pannukakulle. NAM! No okei, pakko myöntää, kyllä amerikkalaiset juustokakut ja cupcaket on hyviä, mutta täällä ei normaalia pullaa oikein tunneta, sellaista et saa kyllä mistään. Kaikki muut illallisen ruoat oli myös herkullisia: brasilialaiset tekivät riisiä ja lihaa, Emma teki ranskalaista ratatouillea, ja sen lisäksi saatiin maistella Alixin tekemiä kevätkääryleitä ja Hermanin tekemään fetapiirakkaa (joka oli mun ehdoton suosikki suolaisista ruoista). Kaiken tuon kokkailun jälkeen pitää sanoa, että viimeistään nyt voin hyvin ymmärtää äitiäni ja kaikkia muitakin äitejä - ruoan valmistus koko perheelle on melkonen urheilusuoritus! :D Me alettiin kokkaamaan neljältä iltapäivällä, ja syötiin vasta lähempänä kymmentä, ja kyllä iski sen jälkeen väsymys! Kukaan ei jaksanut lähteä jatkamaan iltaa Westportiin, vaikka alunperin oli tarkoitus, vaan painuttiin kaikki nukkumaan jo puolen yön jälkeen. Heh! Syöminen ja kokkaaminen on aina kivaa, mutta sen jälkeen meitä odottikin melkoinen tiskivuori, joka ei enää ollutkaan niin kivaa (varsinkin kun kokkeja oli enimmillään kahdeksan, mutta tiskaajia enää vain kolme :( ) haha! Mutta oli hauskaa, ja tämä oli niin hyvä idea että täytyy toteuttaa toistekin.

Tässä vielä kuvia viikonlopulta, ensimmäiset kuvat koulun Culture Night tapahtumasta


Muotinäytös!

Intialaistyttöjen puvut

Kuvasin myös muutaman videon talent showsta!
Kaikki ei ihan kovin hyviä videoita ollut mut tässä nyt edes pari :D


Afrikkalaistyttöjen tanssiesityksestä


Intialaistyttöjen esitysJa nämä kuvat lauantailta meidän asunnolta

Vihdoin saatiin kaikki ruoat tarjolle! Oli vähän funtsimista että saadaan kaikki yhtäaikaa lämpimäksi kun oli käytössä vain yksi uuni. Ja kun alettiin laittamaan ruokaa, meillä oli vain kolme uunivuokaa, vaikka olisi tarvittu viisi, mutta eikös me keksitty koputtaa naapurin oveen ja lainata heiltä parit vuoat :D Aina toimii!


Laskiaispullia kermavaahdolla ja mansikkahillolla! Täällä ei muuten myydä raesokeria, että ois saanut koristeeksi päälle. Yllätyin miten hyvin nämä onnistuikaan, kun on aina vähän miettimistä kun muuttaa desilitroja cupeiksi jne :D


Alix, Emma, Jessica, Layla, Alina, Keiara, minä ja Edisa :)Nyt mä toivotan kaikille ihanaa viikonloppua, pakkaan viimeiset tavarat ja huomenna aamulla nokka kohti Panama City Beachia! Kuullaan ensi viikolla! :)

1 kommentti:

  1. Rentouttavaa lomaa! Toivottavasti on lämmintä! :)
    T.Mahis

    VastaaPoista