tiistai 20. elokuuta 2013

All you need is food

Haha! Ihmekös maistui purkkikahvi niin hyvältä! Olen ostanut maitoa, jossa on 12 grammaa sokeria! ;) So American! Purkissa lukee isoilla kirjaimilla 0% FAT, joten tottakai ostin sitä. Mutta eilen tarkasteltuani purkin kyljessä olevia merkintöjä, koin pienen ahaa -elämyksen, miksi kahvini ja puuroni ovat maistuneet niin hyvältä.

Muutenkin kaikki ruokaan liittyvät jutut, joita haluan vuoden aikana tutkia ja selvittää vielä lisää kun on aikaa, tuntuvat jo nyt niin ihmeellisiltä. Ostin kaupasta 100% WHOLE WHEAT  - "täysjyvä" -leipää, jota voisin verrata Suomen hieman tummempaan paahtoleipään. Aika kaukana minun käsitykseni mukaisesta täysjyväleivästä! Sama juttu, löysin kaupasta cottage cheeseä eli raejuustoa. Ostin 2% FAT -merkinnällä varustetun purkin, koska Suomessakin yleensä syödään Valion n. 2% raejuustoa, ja se on ihan hyvää. Mutta veikkaampa, että tässä Amerikan versiossa on pikkuisen enemmän rasvaa. Nimittäin seuraavana päivänä kun avasin purkin, juuston päällä oikein kellui keltainen rasvakerros. Yammy, hah!

Hyvä esimerkki näiden syömisestä on myös huonekaverini Ashley. Kun hän kävi ekan kerran kaupassa, jääkaappimme täyttyi muroista, suklaakaakaopurkeista, vielä valkoisemmasta leivästä, pekonista, makkarasta, pastasta ja mm. pähkinän makuisesta maidosta ;) Ei, en halua arvostella kenenkään syömistä, mutta näiden amerikkalaisten ruokailutottumukset vaan tuntuvat niin huvittavilta. Vaikka ei se nyt taida niin iso yllätys ollakaan! Innolla odotan mitä Health Teaching in the Schools -kurssilla opetetaan ravitsemuksesta.

Että joo, suomalaista ruokaa on ikävä, kun olette koti-ikävästä kyselleet. ;) Suomessa on niin helppo syödä terveellisesti, täällä siitä on tehty mahdollisimman vaikeata. Ei nämä edes tienneet mitä on maitorahka. No mutta, hyvin mä silti taidan pärjätä! Eipä ole tämmöselle ruokakulinaristille ikinä toi syöminen ollut ongelma, että nälkää en siis ainakaan tule näkemään täällä! ;) Hehe. JA - etten nyt ihan täysin lyttäisi amerikkalaisten ruokakulttuuria viikon täällä asumisen ja kuitenkin vain parin kauppareissun jälkeen, on kyllä todettava, että hedelmä- ja vihanneshylly kaupassa on aivan loistava. Mitä et sieltä löydä, sitä et tarvitsekaan! Salaattiakin löytyi niin monenlaista (toki valmiiksi pussitettuina), että oli ihan vaikeuksia valita.  Mutta kuten sanottu, turha syömisestä on stressata!  Ehtii sitä sitten syömään terveellisesti ja kuluttamaan täällä hyvällä syömisellä hankitut kilot kun palaan takaisin Suomeen, hope so! :)

Koulu on alkanut ja ekat tunnit vaikuttaneet mielenkiintoiselta, tosin kovin työläiltä verrattuna Suomeen. Kohta riennän taas aloittamaan uutta kurssia, erityisopetuksen kurssia tällä kertaa. Oma tietokoneenikin vihdoin toimii,sain tämä takaisin oikeen kotiinkuljetuksella, kun olen miljoona kertaa joutunut kävelemään tuon melko pitkän matkan edestakaisin ja raahaamaan konetta sinne ja tänne! Mutta, pääasia että toimii.

Sunnuntaina oltiin koulun soccer-pelissä, joka oli hauska kokemus! Miettikää, jos meillä Raumallakin olis OKL:n omat jalkapallo-, koripallo-, lentopallo- yms. joukkueet? Ja lähes koko koulu olisi katsomassa peliä ja kannustaisi ihan hurjana, koulun oma maskotti heiluisi siellä (se on kenguru, koska koulun joukkueetkin on UMKC Roos -nimisiä) ja väliajalla esiintyisivät koulun tanssi- ja cheerleaderjoukkueet? Ihan huippua! Tällä yliopistolla on aika monta urheilujoukkuetta, ja ne kaikki esiteltiin pelin väliajalla. Tuo soccerpeli oli siis miesten joukkueen peli ja ne pelasivat Kansas Cityn toisen yliopiston, Rockhurst Universityn joukkuetta vastaan. UMKC hävisi 2-1, ja mitä nyt minä (tosi huonona jalkapalloasiantuntiajana kylläkin) osaan sanoa, niin ei se ihan kovin tasokasta peliä ollut jos vertaa Eurooppaan.

Joku myös kysyi  Kansas Cityn ilmastosta: lämmintä on! Joka päivä ainakin 25 astetta, aurinko paistaa ja kaiken lisäksi ilma on vielä todella kostea. Eli hiki  virtaa kun täällä painelet ympäri kampusta aamusta iltaan! No, ei voi kyllä yhtään ainakaan valittaa, koska Suomessa saattaisin ajatella, että olisipa lämpimämpi.
Niin ja tosiaan, ulkona on todella kuuma mutta yhden asian nämä amerikkalaiset myös taitaa: AIR CONDITION sisätiloissa! :D Eli ilmastointi. Sisätiloissa on oikeasti todella kylmä. Olen ollut melkein koko ensimmäisen viikon pienessä flunssassa, koska täällä asunnossa puhaltaa niin kovaa. Suoraan mun sängyn yläpuolella on puhallin, ja voin nukkuessani tuntea sen puhalluksen kasvoillani! Ei ihme, että tulee kipeäksi. Me kaikki eurooppalaiset on oltu flunssassa koko ensimmäisen viikon! :D Kunnes viikonloppuna saksalaiset keksivät, kuinka kääntää tuolta katosta puhallus itsestä poispäin. No, se auttoi vähän, mutta on täällä vieläkin todella kylmä. Täytyy kysellä asiasta ala-aulan tiskiltä, pakko tälle on jotain voida tehdä, en halua olla koko vuotta nuhassa!

Talk to you later, now I have to go to my Ed. class!

Vielä vähän kuvia pelistä.

 UMKC:n joukkue pelasi valkoisissa pelipuvuissa.

 Vastustajan kannattajilla oli oma katsomo vastapäätä meidän katsomosta. Vuorotellen sitten kummankin kannattajat huusivat omia kannatushuutojaan ja -laulujaan.

High five! Kengurumaskotti.Ja väliajalla esiintyi koulun tanssiryhmä.Ja sitten cheerleader-ryhmä.

4 kommenttia:

 1. Mukavaa lukea kuulumisia taas! Ja vaikka siellä ihmetteletkin ihmisten ruokatottumuksia, niin eihän se tarkoita sitä ettei niitä silti maistella vois ;) Kiloja ehtii sitten myöhemmin karistaa ja tuskin niitä sulle edes kertyy! :) Tsemppiä ja nauti lämpimästä säästä! T. Ninni

  VastaaPoista
 2. Joo totta! Ja täytyy muistaa, että maassa maan tavalla! :D Haha. Että voi sitä välillä maistella burgereita ja muita ihan hyvällä omalla tunnolla ;)
  Kiitos Ninni, ja hei oikein huippukivaa reissua teille, luulis että on sielläkin aika lämmin? Nauttikaa! :)

  VastaaPoista
 3. Olit kirjoittanut kivaa luettavaa. Haluaisin kuitenkin kysyä, että onko siellä yliopiston kursseilla läsnäolopakko kuten meillä Suomessa on jossain aineissa ja varsinkin kielissä. Ja onko siellä kurssin päätyttyä tenttikertoja kolme, jotta varmasti pääsisi läpi kurssista. Kerro vielä, mitä kurssin reputtaneille tehdään ja onko sellaisia oppilaita paljonkin, jotka eivät valmistu ajallaan, vaan "oleskelevat" opiskelijoina vuosi tolkulla, kuten meillä.
  Mielenkiintoista luettavaa, joten jään odottelemaan kirjoituksiasi.
  Terveisin Mumpsi

  VastaaPoista
 4. Moi Mumpsi!
  Huomasin vasta nyt kommenttisi. Kiitos kysymyksistä, mielenkiintoisia olivat. Täytyy selvittää vastaukset noihin, ja seuraavissa teksteissäni pääset niistä lukemaan!

  VastaaPoista