sunnuntai 18. elokuuta 2013

Greetings from UMKC!

Vihdoin pääsen taas kirjoittelemaan kuulumisia! Oma tietokoneeni ei jostain syystä tykännyt yhtään koulun langattoman internetin virustorjunta-systeemistä, joten jouduin viemään sen huoltoon ja sinne se jäi koko viikonlopuksi. Kyllä, koululla on oma tietokonehuolto niin opiskelijoille kuin henkilokunnallekin! No, se ei sinänsä ole ihme, koska loytyy täältä myos UMKC Police - koulun oma poliisilaitos, parturikampaamo ja pankki.

Ensimmäinen viikko täällä on melkein takana! Ja se on kyllä mennyt vauhdilla. On ollut niin paljon tehtävää ja hoidettavia asioita, että on saanut vain juosta paikasta toiseen. Sinänsä hyvä, niin ei ole juurikaan ehtinyt miettiä koti-ikävää! :) Välillä on vaikeaa, kun yrität selittää jotain asiaa englanniksi, etkä millään loydä oikeita sanoja. Mutta hyvin on silti selvitty! Tykkään niin oppia tätä kieltä ja sitä on vain puhuttava jotta siinä kehittyy.

Perjantaina alkoi yliopiston Welcoming Week, eli tervetuliaisviikko, koska koulu alkaa taas huomenna. On ollut hauska seurata opiskelijoiden saapumista kampukselle, ja ensi viikolla taidan todellakin päästä näkemään ja kokemaan, millaista on opiskelu amerikkalaisessa yliopistossa. Yliopistossa, jossa on vähän yli 15 000 opiskelijaa! Alkuviikosta täällä oli vielä todella hiljaista, kun amerikkalaiset opiskelijat eivät olleet tulleet kampukselle, mutta esimerkiksi torstaina ja perjantaina näkyi  joka puolella ympäri kampusta autoja täynnä tavaraa ja monia opiskelijoiden vanhempia auttamassa näitä muutossa.

Welcoming Week -viikolla on joka päivälle jotain ohjelmaa, tänään sunnuntaina esimerkiksi oli Convocation eli eräänlainen kokoontuminen urheiluhallissa, jonne oli laitettu penkit ja lava. Ensin lavalle tuotiin jokaisen koulun lippu (School of Law, School of Education jne.) ja tätä seremoniaa säesti säkkipillin soittaja. Tämän jälkeen lavalle astelivat koulun professorit ja viisi heistä piti puheen, ja lopuksi lavalle asteli laulaja, joka lauloi lyhyen UMKC:n oman laulun. Onhan meillä Suomessakin lukukauden aloitus, jossa rehtori/laitoksen johtaja puhuu, mutta että sunnuntaina päivällä! Sitä ei tapahdu Suomessa.

Koulu alkaa siis huomenna maanantaina, vähän kyllä jännittää millaista se on! Perjantaina pääsin tapaamaan mun tulevaa P.E. teacheria eli liikunnanopettajaa. Hän vaikutti olevan aidosti kiinnostunut siitä, että olen vaihto-opiskelija (kaikki amerikkalaiset eivät ole, johtuu varmaan siitä että vaihtareita on joka puolella niin paljon). Hän kertoi minulle kursseista, joita kannattaa ottaa, ja puhuttiin myos paljon urheilusta ylipäätään.  Hän kysyikin heti kun kuuli että olen Suomesta, että pelaanko käsipalloa! Hän on itse pelannut aikoinaan USA:n käsipallon olympiajoukkueessa. No, yritin selittää että käsipallo ei ole ihan niin iso juttu Suomessa, jota hän itsekin arveli, ja kertoikin paljon pelanneensa esim. Norjassa ja Ruotsissa.

Perjantaina pääsin siis vihdoin rekisteroitymään kursseillekin. Syksyn aikana mun lukujärjestyksestä loytyvätkin seuraavat kurssit: Physical Education for Elementary Schools, Introduction to Urban Education Field Experience, Physical Education - Personal Fitness, Physical Education - Cross Training, Education of Exceptional Child ja Health Teaching in the School. Luvassa siis liikunnan kursseja, mutta myos Teacher Education -puolen kursseja.  Kuulostavat kaikki ainakin mielenkiintoiselta, innolla odotan mitä tuleman pitää!

Eilen lauantaina vapaaehtoisjärjesto Cultural Discovery Club järjesti city tourin Kansas Cityn keskustaan. Tuon saman vapaaehtoisjärjeston jäsenet hakevat opiskelijoita lentokentältä heidän saapuessa (mistä kerroin viime tekstissä) ja auttavat pääsemään alkuun täällä. Sen lisäksi he järjestävät erilaisia tapahtumia, kuten juuri tämän city tourin. Hieno systeemi, koska ei koululla olisi varmaan mahdollisuuksia hakea kaikkia lentokentältä ja myos senkin takia, että kun tulet vieraaseen maahan ja kulttuuriin yksin, niin olisi heti aluksi joku kontakti joka auttaa sinua tarvittaessa.
City tourilla ajettiin kaupungin downtowniin, käytiin paikallisessa City Marketissa, joka oli vähän kuin tori. Syotiin myos ensimmäiset barbecuet, Kansas City kun on tunnettu barbecuesta!

Nyt täytyy rientää, keittämään (yllättävänkin) hyvää purkkikahvia, kahvinkeitintä meillä kun ei ole, ja sen jälkeen katsomaan koulun miesten soccer -joukkueen peliä. Täytyy vielä ottaa rennosti ennen kuin koulu huomenna alkaa! ;)

Tässä vihdoin vähän kuvia, joita olen ehtinyt ensimmäisellä viikolla nappaamaan!Going to Kansas City downtown! Kampusalue on downtownista n. 10 minuutin ajomatkan päässä eli ei ihan lähellä.
 
 
Student Union -rakennus.Oak Place Apartments!  Meidän asuntola (amerikkalaiset kutsuvat dormeiksi), ja me asutaan 4. kerroksessa.
 
Saa nähdä kuinka monta kertaa tulen eksymään kun on niin monta rakennusta. Onneksi on opasteita!

Koulun oma poliisilaitos. Sijaitsee vielä vastapäätä meidän asuntolaa, joten ei kai se haitaksikaan ole!
 
Orientaatiopäivä. Student ambassadors (eli vähän kuin tutorit) saapuivat lavalle tanssien.
 
Orientaatiossa olin samassa ryhmässä nepalilaisten Sushanin(poika) ja Pujan (tytto) kanssa! :)
 
 
...orientaatiopäivä jatkui Student Union -rakennuksen aulassa.
 

Paikallinen City Market, vähän erilainen kun meillä Suomessa.
 
 
...josta voit ostaa vaikka chilejä!


Convocation -tervetulotilaisuus. Puhumassa ollut professori pyysi kaikkia nousemaan seisomaan ja pukemaan valkoiset UMKC paidat päälle, jotka jaettiin meille ennen tapahtumaa.

Ja tapahtuman jälkeen koulu tarjosi vielä ruoan: itse koottavat burgerit, (vähän jopa) salaattia, jälkiruoaksi tietenkin juustokakkua ja keksejä.. seuraavaksi taidankin lähteä lenkille! ;)


 

It's barbecue time!

2 kommenttia:

  1. Mihin aikaan päivästä otit nuo kaupunkikuvat, ihmettelen vaan missä ne Kansas Cityn puoli milj. (koko metropolin lähes 2 milj.) ihmistä kulkee,kuvissa niin hiljaisen näköistä? -Äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei oikeesti uskois et kaupungissa on 2 miljoonaa asukasta, on meinaan niin hiljasta kaikkialla!! En tieda, johtuisiko siita, et amerikkalaisilla on viela loma-aika?

      Poista