perjantai 23. elokuuta 2013

School

Täällä taas! Ensimmäinen kouluviikko takana eli jokaisesta kurssista on ollut ensimmäinen tunti. Aika jännää! Kaikki kurssit vaikuttavat todella mielenkiintosilta ainakin näin ensimmäisen viikon jälkeen. Opiskelu amerikkalaisessa yliopistossa tuntuu kuitenkin olevan todella erilaista Suomeen verrattuna. Tai no, opettajankoulutuslaitos on Suomessa varmaan kaikista lähimpänä tätä näiden mallia. Täällä ei juurikaan ole luentotyylistä opetusta, vaan opetustyyli on todella keskusteleva ja opiskelijalähtöinen, ei opettajajohtoinen. Luokassa on suurinpiirtein 20-30 opiskelijaa eli eivät myöskään ole mitään massaluentoja, missä professori seisoo edessä puhumassa ja opiskelijat tekevät muistiinpanoja. Luokassa opettajat nimenomaan haluavat, että opiskelijat keskustelevat. He esittävät paljon kysymyksiä, käskevät pohtimaan asiaa pienissä ryhmissä ja jokainen pääsee kertomaan oman mielipiteensä asiasta. Samantyylistä siis kuin meillä on joillakin kursseilla OKL:ssä, ja voi toki olla muissakin kouluissa, mutta kovin yleinen linja tämä ei tietääkseni Suomen korkeakouluissa ole. Mä ainakin tykkään paljon enemmän, kuin istua hiljaa luennoilla ja kuunnella jonkun puhetta!

Toinen asia, mikä todella eroaa suomalaisesta korkeakouluopiskelusta, ovat kotiläksyt. Homework! Aivan jokaiselta tunnilta saa kasan kotiläksyjä seuraavaksi kerraksi. Tämä vaatii jopa vähän totuttelua! Suomessa me ollaan totuttu ehkä joitakin pieniä tehtäviä tekemään kurssin aikana, mutta pääpaino on aina kurssin lopussa olevassa tentissä. Tehdään luennoilla muistiinpanoja tenttiä varten ja useimmiten, pakko myöntää, niitä muistiinpanoja ruvetaan lukemaan vasta tentin lähestyessä. Täällä on todella erilainen systeemi. Eilen esimerkiksi kulutin varmaan yhteensä n. 2h erityisopetuksen kurssin läksyjen kanssa, ja se on vasta yksi kuudesta kurssistani! Läksyt olivat seuraavanlaiset: lue 15 sivua pitkä teksti erityisopetuksen historiasta, katso 1h pituinen video samasta aiheesta (mielenkiintoinen tosin, kertoi kuinka erityislapsia tapettiin heidän poikkeavuuden takia Hitlerin ajan Saksassa) ja näiden lisäksi vielä lue 50 sivua pitkä teksti Amerikan erityisopetuksen malleista. Huh, sanon minä! Kaiken lisäksi, et voi jättää yhtäkään tehtävistä tekemättä, koska läksyjen lukemisen jälkeen sinun on tehtävä tietokoneella Module Exam eli pieni koe lukemistasi asioista, josta saat arvosanan ja joka on osa kurssin kokonaisarvosanaa. Haha, aikamoista! Ihan kuin olisi peruskoulussa tai lukiossa. Ja vielä näin aluksi tuntuu kuin tekisi tuplasti töitä kielen takia, erityisesti juuri tässä kyseisessä erityisopetuksen historian tekstissä oli todella monta vaikeaa sanaa. En silti epäile, etteikö tällä systeemillä oppisi - ja paljon!

Nyt on edessä jälleen viikonloppu ja täytyy kotitehtävien lisäksi ehtiä tutustumaan amerikkalaiseen kulttuuriinkin! ;) Tänään illalla meille vaihto-opiskelijoille järjestetään jonkinnäköiset partyt, saa nähdä millaiset ovat! Innolla odotan, koska juhlat järjestetään erään Suzien kotona, hän on siis yksi vapaaehtoisjärjestön (Cultural Discovery Club) jäsen ja juhlat ovat taas yksi osa tämän vapaaehtoisjärjestön toimintaa. Huomenna lauantaina mennään illalla katsomaan baseball -ottelua, KC Royals vs. Washington Nationals. Lauantaisen pelireissun järjestää yksi koulun organisaatioista ja vain ajoissa ilmottautuneet pääsivät mukaan: reissu kun on täysin ilmainen ja saadaan vielä bussimatkat ja ruoat pelissä kaupan päälle - yees!

Kohta lähden tapaamaan erästä liettualaista tyttöä, joka on myös täällä vaihdossa, mutta saapui tänne viikkoa myöhemmin kun me muut. Tänään on superkuuma päivä täällä, 31 celciusastetta! Huh hellettä (ja kosteutta). Kuulemiin! :)

2 kommenttia:

  1. Läksyjä.. hui kauhistus! :D Laita kuvia koulun alueelta ja sisältäki heti ku on mahdollista! :)

    VastaaPoista
  2. Joo, täytyy ottaa! En vaan ikinä meinaa muistaa ottaa kameraa mukaan kun lähden kouluun, mutta huomenna yritän muistaa! :)

    VastaaPoista