keskiviikko 28. elokuuta 2013

Koulukirjoja... ja actionia keskiviikkoiltaan!

Hello! Nyt rupeaa pikkuhiljaa pääsemään mukaan tähän koulunkäyntiin. Ensimmäiset luennot on ollut vähän vaikeita, kun opettaja puhuu niin vauhdilla että ei millään meinaa pysyä perässä.  Mutta eiköhän tämä kieli tästä rupea vähitellen tarttumaan.

Asia, josta on pitänyt jo monta kertaa kirjoittaa, ovat koulukirjat! Aivan järjetön tämä näiden systeemi, sillä koulukirjat pitää ostaa. Meillä olikin eilen vähän kuin jouluaatto, kun Jessica kävi tyhjentämässä alakerran mailboxin, jossa oli meille jokaiselle kirjapaketteja. Koululla on oma Bookstore, josta kirjat saa kätevästi, mutta suurimman osan kirjoista löytää netistä halvemmalla. Ja silti kirjojen hinnat eivät ole mitään halpoja! Kaikki pyörivät 100 dollarin paikkeilla, jotkut vähän alle ja jotkut vähän yli. Mulla kävi tuuri, enkä tarvinnut syksyksi kuin viisi kirjaa - toisin kuin esim. roommateni Emma, joka tarvitsee ainakin kymmenen kirjaa syksyn kursseille. Yhden kirjoista sain onnekseni Rental -maksulla Bookstoresta, eli lainasin sen, mutta maksoin silti 50 dollaria joka kyllä palautetaan syksyn päätteeksi kunhan palautan kirjan takaisin. Siitä huolimatta, että kirjoja oli vain viisi ja yhden sain lainaksi, maksoin kaikista kirjoistani reippaasti yli 200 dollaria, huhhuh.. Kyllä vaan on tämä asia ainakin niin paljon paremmin järjestetty meillä Suomessa! Löytyy täältäkin varmaan kolme eri kirjastoa yliopistolta, mutta yhdestäkään en kyllä löytänyt tarvitsemiani kurssikirjoja.
Ja kaiken lisäksi kirjat ovat aivan älyttömän paksuja (siitä se kotiläksyjenkin määrä varmaan johtuu)! Mitenköhän kuljetan nämä kotiin vuoden päätteeksi..?! Matkalaukun painoraja taitaa tulla täyteen jo pelkistä kirjoista! :D

Täällä on arki alkanut: käydään koulussa, syödään välillä, tehdään läksyjä ja välissä aina vähän urheilua ja kavereiden näkemistä ja nukkumista. Eli aika samanlaista kuin Suomessa. Kuntoilemassa käyn koulun fitness centerillä, joka on aikas cool: siellä on kuntosali, uima-allas, koripallokentät, jumppasali ja vähän luokkahuoneitakin. Liikuntatunnit meillä on aina siellä. Oon käynyt muutaman kerran uimassa ja ulkona lenkilläkin. Ulos jos haluaa lenkille niin täytyy kyllä mennä vaan tosi aikasin aamulla, muuten on liian kuuma juosta. 

Noniin! Nyt näette vähän lisää kuvia paikasta jossa asun ja jossa käyn koulua.

Näkymä huoneeni ikkunasta. Ikkunasta näkyy siis tämä sama rakennus, koska se kiertää neliön muotoisesti ympäri ja keskelle jää tuo piha.

Meidän olohuone! Oikealla on ovi auki juurikin tänne mun huoneeseen.

Ja keittiö.

Mää ja mun vessa.

Ja mun huone. Lakanat eivät ole pesun jälkeen olleet mankelissa koska emme sellaista omista, joten ovat hieman ryppysiä! ;D Sängyn päällä UMKC:n tyylikäs jumppakassi joka saatiin orientaatiossa. Seinillekin toki voisi jotain laittaa, jotta ei näyttäisi ihan niin pelkistetyltä!

Going to school. Taustalla miljoonat portaat jotka pitää aina loikkia!

Vastapäisen asunnon ovi! Välillä aina tulee jotain lappuja oveen, tämä taisi olla ensimmäisellä viikolla kun meidän kerroksen "tuutori" laittoi koko neljännen kerroksen asuntojen oveen lapun, jossa kertoi kaikille kuka hän on ja että hän auttaa tarvittaessa kaikessa jne.

Käytävä.


Hehe! 

Täällä on hauska tapa ilmoittaa viikon tapahtumista kirjoittamalla se liiduilla maahan! No, se taitaa toimia hyvin koska täällä ei ole kertaakaan kunnolla vielä satanut! :D


Tästä kuljen mm. koulun ruokalaan ja fitness centeriin. Oikealla kirjasto.

Tämä pitkä suora tie vie meidän asunnolle. Oikealla näkyy uimala, josta aina avataan hauskasti seinät auki jotta auringonvalo pääsee sisälle ja siitä tulee vähän kuin ulko-allas!

School of education. 

Ja school of educationin rakennus. Ei mikään kummoinen ulkoapäin, aika vanha rakennus taitaa olla. Monet muut koulun rakennukset ovat ulkoapäin paljon hienompia.

Täällä koulun alueella ja kaupungissa yleensä on tosi vehreää ja vihreää, vaikka luulin tulevani johonkin todella kuivaan ja pelkkää peltoa olevaan paikkaan! 

Ja meidän asuntola vähän kauempaa kuvattuna. Huomaa asuntolan vieressä oleva "Pizza 51" -pizzeria.

Swinney Recreation Center eli urheiluhalli!

Run hard leap high
throw strongly and endure!

Ja vielä nämä portaat! Valmiiksi jo kuuma ulkona niin kyllä hikivesi valuu näiden jälkeen! :D Porrasjuoksua täytyy ruveta varmaan tässä syksyn aikana harjoittamaan aina lenkillä.


Ja vielä ne kuuluisat koulukirjat. Tässä siis mun syksyn kirjat.Kuullaan taas! :)

EDIT klo 20.15:  Täällä asuntolassa oli äsken jonkinnäköinen paloharjoitus!! :D Yhtäkkiä palohälyttimet rupesi soimaan ihan täysillä, juoksin ulos täältä huoneesta enkä löytänyt ketään mistään, Emmakin oli just lähtenyt ja sen ovi oli auki. Pyörin hetken aikaa ihmeissäni meidän keittiössä, että oliko meiltä joltain jäänyt uuni tai levy päälle, kunnes tajusin että hälytysääni kuuluu käytävässäkin. Menin käytävään ja siellä kaikki kurkisteli ihmeissään ovistaan.  Hälytysääni oli niin kimeä ja hälyttimien valot vilkkui kirkkaina pitkin käytävää ja mentiin kaikki ulos rakennuksesta tohon parkkitasanteelle missä oli enemmän väkeä ja mietittiin että mitä täällä tapahtuu. Olin just tullut suihkussa, hiukset oli vielä märät ja yöhousut ja paita päällä! :D Haha, siinä sitten seisoskelin meitä vastapäätä asuvan saksalaisen pojan ja toisen, amerikkalaisen pojan kanssa ja mietittiin että mitä ihmettä tapahtuu. Hälytys kesti varmaan kymmenen minuuttia ja sitten joku amerikkalainen siinä parkkitasanteella tuumasi, että taisi olla vain paloharjoitus, että näitä on aina silloin tällöin eikä niistä kerrota mitään etukäteen. Missään ei tosiaan kuulunut paloautojen tai poliisien ääntä (vaikka muuten poliisiautojen ääniä kuuluu täällä kokoajan ja kun poliisilaitos on vielä ihan tossa vieressä! :D) mutta nyt ei näkynyt ketään missään, kaikki vaan poistui rakennuksesta ja jäi ulos odottelemaan mitä tapahtuu. Mä kyllä pelästyin niin paljon, koska se hälytysääni oli niin kova että piti pitää korvista kiinni kun meni tonne käytävään, mut onneksi ei tosiaan ollut todellinen hätä! Huh, jännitystä tähän keskiviikkoiltaan. Tiedetään ainakin että hälytysjärjestelmä toimii!

4 kommenttia:

 1. Vau sullahan on tapahtunu siellä jo vaikka mitä! :) näitä sun juttuja on tosi mielenkiintosta ja hauska lukea! :D
  -Mahis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Marianne! :) Tykkään kyllä kirjotella, ja kiva kuulla jos joku näitä juttuja lukeekin! :D

   Poista
 2. Huh, ovat kyllä aika kalliin hintaisia nuo koulukirjat! Onneksi et tartte nyt syksyllä niitä niin montaa! Kiitos terkuista, tulivat perille! :) Raahasin mamman luota kaksi pussia omenoita, joille pitäisi keksiä jotain käyttöä! Kaikkea hyvää :D :D
  Terkuin, Anna

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että terkut tuli perille! :) Voi että, suomalaiset syksyn omenat..niitä on kyllä ikävä!! Ja etenkin niistä leivottuja herkkuja! ;) Sun täytyy etsiä netistä kaikkia hyviä reseptejä ja kokeilla erilaisia herkkuja, ja mä voin kuvitella itseni mukaan leipomisoperaatioon ja sen jälkeen sen ihanan maun suussani! :) Kiva kun kommentoit Anna!

  VastaaPoista