keskiviikko 14. elokuuta 2013

Perillä ollaan!

Now it is Kansas City calling!! :) Oma internettini ei vielä tykkää kunnolla toimia, joten ääkköset voivat olla hieman puutteellisia kirjoitettuani tekstin toisella koneella. Taitaa olla pieni jetlag tietokoneellakin!

Mutta täällä sitä siis ollaan, turvallisesti perillä! Kansas City näyttää kivalta ja koulu samoin, mitä nyt vähän on ehtinyt kumpaankin jo tutustua ensimmäisten kahden päivän aikana. Matka meni hyvin, ei se kolmen tunnin vaihto tosin New Yorkissa ihan riittävä ollut: olin La Guardian kentän check-in tiskillä viittä minuuttia ennen sulkemista. Lento Helsingstä oli myohässä ja New Yorkin passitarkastusjono näkemisen arvoinen - siellä tunnin tuskailtuani juoksin taxijonoon, joka lähenteli 30 metriä. Kiitos hauskan tummaihoisen taxikuskin ehdin kuin ehdin ajoissa! Taksikuski kuunteli afrikkalaista musiikkia ja lauleskeli koko matkan, ja samalla hän kertoi, että hänellä asuu serkku Helsingissä. Tosin hän myos kaahasi elokuvatyyliin ja matkalla mietin, että ainoat vaihtoehtoni taitavat olla joko a) myohastyn koneesta, b) ajetaan kolari ja ainakin myohastyn tai c) kaahauksen ansiosta voin jopa ehtia. No, loppu hyvin kaikki hyvin - Kansasissa ollaan! :D

Kansas Cityn lentokentällä mua sitten odottikin Jeanette, vapaaehtoisjärjeston jäsen, joka ilmoitti minulle sähkopostissa aiemmin tulevansa hakemaan. Hän olikin hauska tapaus, myoskin tumma - hiukset täynnä ihania pikkulettejä ja hän sitten kuskasi mut puolenyon aikaan tänne meidän asuntolaan, jossa mua odotti oma huone.

Eilen meillä oli vaihto-opiskelijoiden orientation day. Meitä kierrätettiin yliopiston eli UMKC:n kampusalueella, kerrottiin tärkeitä juttuja kouluun ja opiskeluun liittyen, välipalaksi tarjottiin kahta erilaista juustokakkua (pakko mainita..!), ja lopuksi oli vielä Kansas City -city tour. Oli kyllä kiva päivä ja erittäin hyvin järjestetty koska meitä vaihto-opiskelijoita on oikeasti se tuhat täällä! 45 eri maasta. Orientaatiossa näytettiin screeniltä jokaisen maan lippu ja nimi ja piti aina nousta seisomaan kun oman maan nimi sanottiin - minä olinkin ainoa Suomesta, kun taas esimerkiksi intialaisia täällä on yli 300! Niin hassua, ja todella monesta Afrikan maastakin on opiskelijoita! Wau! Orientaatiossa mun ryhmään sattui nepalilainen tytto ja poika, joiden kanssa juttelin aika paljon.

Asun täällä siis yliopiston kampusalueella, Oak Place Apartments nimisessä asuntolassa. Täällä on neljä hengen asuntoja, jossa jokaisella on oma huone ja sen lisäksi yhteinen keittio ja olohuone. Huoneessa on sänky, poytä ja pieni komero vaatteille. Sen lisäksi huoneessa on oma suihku ja vessa! Todella kiva, vähän kuin oma pieni yksio. Asuntola on muutenkin todella uusi, muutama vuosi sitten valmistunut, joten kelpaa kyllä asustella! Huonekavereina mulla on Emma Ranskasta ja Jessica Brasiliasta. Ashley ei ole vielä saapunut, mutta oletamme hanen olevan amerikkalainen, koska amerikkalaiset opiskelijat tulevat vasta loppuviikosta kampukselle. Emman kanssa ollaan paljon juteltu ja käyty yhdessä hoitamassa asioita, hän on myos ainut opiskelija Ranskasta. Jessicakin vaikuttaa mukavalta, hän tosin viettää paljon aikaa muiden brasilialaisten opiskelijoiden kanssa, joita täällä on noin kymmenkunta, joten häneen en ole vielä ehtinyt kunnolla tutustua.

Nyt rupeaa olemaan kiire Walmart -kauppareissulle, sinne kun täytyy mennä autolla. Eilen pääsin siellä jo käymään tämän Jeanetten kanssa pikaisesti, mutta nyt yritän vielä mennä hankkimaan USA:n puhelinliittymää. Täällä on onneksi kauppoja silti lähempänäkin ja kävelymatkan päässä Country Club Plaza -ostosalue, mutta Walmart on kuitenkin paikka josta loydat amerikkalaisten itsensa mukaan aivan kaiken tarvittavan. ;)

Tänään kävin School of Educationin eli opettajankoulutuslaitoksen Advisorin (vähän kuin opinto-ohjaaja) kanssa keskustelemassa mitä kursseja ottaisin syksyksi. Vielä en kuitenkaan paassyt niille rekisteroitymään, mutta hope so pian! Systeemi on  hieman kurja sen osalta, sillä kaikki amerikkalaiset opiskelijat menevat kurssivalinnoissa etusijalle, koska he ovat voineet rekisteroityä niille jo ajat sitten. No, advisor oli kylla sitä mieltä että ehtisin vielä saamaan hyviä kursseja! :)

See you soon! On kyllä niin upea tämä amerikkalainen kulttuuri kun jokainen vastaantulija huikkaa sulle "hi!" tai jopa "hi, how are you?" ja minä suomalaisena olen toki aivan ihmeissäni. Eihän sitä nyt kuulu moikata kuin vain tutuille... Vai mitä? ;)

Ainiin! Sain Facebookissa viestin, että ensimmäinen juttuni Uudessa Raumassa on kuulemma ilmestynyt. Heh! http://issuu.com/marvagroup/docs/uusi_rauma_14.8.2013

5 kommenttia:

 1. Hienoa, että oot heti löytäny kavereita. Toivottavasti kohta saadaan kuvaa Kansas Citystä :) onko siellä muuten ihan kesä vielä?
  t:Johis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tarkoitus tanaan laittaa vahan kuvia, mutta jouduinkin jattamaan tietokoneen huoltoon koska oli vielakin ongelmia netin kanssa, joten nyt joutuu kuvat odottamaan ensi viikkoon, tulossa kylla on! :)
   Taalla on ihan kesa viela, ainakin 25 astetta ollut joka paiva. Aika kostea ilmasto kylla, ja eilen tuli pari tippaa vetta, mutta muuten kylla ihan shortsi & t-paitakeli. Kuulin etta Suomessa on mennyt jo vahan viileammaksi, mutta niin ne sanovat etta taallakin syyskuun koittaessa!

   Poista
 2. Oon ollu aivan kujalla, kun vasta tänään löysin sun blogin! :) Kiva, että kirjoittelet sieltä kuulumisia! Aika jännää, että oot ainoa suomalainen vaihtari siellä ja tosi kiva, kun oot saanu asuinkaveriksi myös sellasen henkilön, joka on myös ainoa omasta kotimaasta! Lisää kuulumisia odotellessa. :) t. Ninni

  VastaaPoista
 3. Haha, voi kiva Ninni! :) Joo yritan kovasti kirjotella niin usein kun vaan kerkean, jaa vahan itellekin muistiin mita on taalla tehnyt :) Nyt tosin ei ole omaa tietokonetta, joten on viela vaikea kirjotella, mut ensi viikolla viimeistaan taas!

  VastaaPoista
 4. Sonkkelii! hyvä et kaikki on mennyt noin hyvin! kuulostaa ihan sika jännältä noi kaikki jutut, ihan kun jostain jenkkileffasta:D have fun, miss you already<3 t. emska

  VastaaPoista