sunnuntai 11. elokuuta 2013

I'm going to Kansas City, Kansas City here I come!


 
 
 
Mulla on kädessä passi, sen sisällä viisumi ja toisessa kädessä lentoliput. Tänään se tapahtuu! Mä olen oikeasti l ä h d ö s s ä. Niin epätodellinen tunne. Ihan kuin olisin pakannut tavarat etelän lomareissua varten, josta palaan viikon päästä takaisin Suomeen. Mutta kun en palaa. Mä olen pakannut tavarani ja olen pois yhdeksän kuukautta. Ei meinannut mennä ihan yhteen matkalaukkuun ne tavarat.

Puoli vuotta sitten kun tätä suunnittelin, kaikki tuntui vielä niin kaukaiselta. Tai no, lähtö tuntui kaukaiselta vielä kaksi viikkoa sitten. Se tuntuu kaukaiselta vielä tänään maanantaiaamunakin! Välillä mietin, että tiedänkö mä oikeasti mihin olen ryhtymässä! Tuntuu, että paljon helpommalla pääsisin kun jäisin Suomeen ja jatkaisin elämää kuten tähänkin asti.  Tuleva pelottaa, mutta olen siitä silti niin innoissani. Hetkeäkään en ole katunut päätöstäni lähteä vaihtoon. Ja toivottavasti ei ikinä tarvitse katua. Kielitaitoa lähden ensisijaisesti kehittämään, mutta on mulla jotain pieniä odotuksia myös opiskeluun ja yleisesti Amerikassa oleiluun liittyen. Suuria odotuksia en haluaisi tulevalle vuodelle asettaa, koska en yhtään tiedä mitä vuosi tuo tullessaan.

Haluan kuitenkin kokea, nähdä ja ottaa selvää niin monista asioista kuin minulla vain on mahdollisuus. Olen kiinnostunut Yhdysvaltojen koulujärjestelmästä, opettajankoulutuksesta, terveydenhuollosta, ruoka- ja urheilukulttuurista ja monista muista asioita. Aion jopa Itellan kesätyöntekijänä selvittää, kuinka USA:ssa toimii posti! Tätä blogia lukevat vanhempien ja siskon lisäksi niin sukulaiset, kuin myös Porin kaverit ja Rauman opiskelukaverini ja muutkin tutut. Teiltä kaikilta toivoisin kovasti kommentteja kirjoituksiini. Kertokaa, jos teille tulee jotain mieleen mitä voisin selvittää reissullani! Kommentoikaa mun kirjoituksia, kertokaa kuulumisia Porista, ihan mitä vain. Haluan kuulla teistä! :)

Viime päivät olen vain pakannut, hankkinut viimisiä asioita matkalaukkuun ja  nähnyt vielä kavereita. Aika on mennyt niin siivillä, että mä en ole kunnolla osannut edes jännittää!  No, ehkä se jännitys tulee viimeistään lentokoneessa. Ensimmäinen suuri jännitys on heti menomatkalla: lento New Yorkiin JFK:lle, jossa mun täytyy kolmessa ja puolessa tunnissa selviytyä turvatarkastuksista, noutaa matkalaukkuni ja suunnata kokonaan toiselle lentokentälle La Guardianille. Katsotaan miten käy. Voishan sitä jäädä New Yorkiinkin hetkeksi, ainut vaan että tiistaina alkais jo koulu!

Haluan vielä sanoa, kuinka kiitollinen olen mun läheisille ihmisille! Tottakai äidille ja isälle siitä, että mahdollistavat mulle osittain tän tulevan vuoden. Mutta myös kaverit, tuttavat ja sukulaiset. Viikko sitten lauantaina vietettiin mun farewell -partyja ja samalla isän serkun welcome -partyja, hän kun tuli sopivasti ennen juhlia Californiasta Suomeen (meillä on sukulaisia siellä, ja myös äidin isä on aikoinaan syntynyt Californiassa ja tullut 10-vuotiaana Suomeen - johtuisiko siitä myös minun kiinnostukseni Amerikkaa kohtaan!). Juhlat oli niin ihanat, että muistan ne ikuisesti. Haluan myös kiittää kaikkia minua juhlissa muistaneita. Nyt saan pakata muutaman hyödyllisen tavarankin laukkuun: Porin kavereilta saamani digitaalisen valokuvakehyksen, josta voin katsella ihania kuvia vuosien varrelta, suomalaista karkkia ja vielä Raumatyttöjen heinäkuussa antaman hyödyllisen Lonely Planet: USA -kirjan! Niiden kanssa pärjään vaikka missä.

Nyt on aika sanoa hyvästit Suomelle ja rakkaalle kotikaupungille Porille (ja kyllä mä siinä sivussa muistan myös mun rakasta opiskelukaupunkia Raumaa - ja erityisesti näissä kaupungeissa olevia ystäviä!) Ikävä tulee! Mutta jos ikinäkään suunnittelet reissua Amerikkaan ensi vuoden aikana, niin mun luokse olet enemmän kuin tervetullut kyläilemään! Majoitusta en harmikseni ja tietääkseni voi kuitenkaan campusalueelta tarjota.
 
Seuraavaksi kirjottelenkin teille sitten Atlantin toiselta puolelta. Loppuun vielä Kansas City fiilistelyjä! Laulun sain mun tulevalta koululta tulleen sähköpostin mukana.
 
 
I'm going to Kansas City, Kansas City here I come!
 

5 kommenttia:

 1. Hyvää matkaa ♥ toivottavasti koneen vaihto menee sujuvasti vaik eka lento oliki vähän myöhässä! Kuullaan mahdollisimman pian :)
  -Ella

  VastaaPoista
 2. Kovasti tsemppiä sinne kauas! Käyn täällä aina välillä lukemassa kuulumisia :) T. Anna

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti matka on sujunut hyvin, nyt taidatkin jo olla perillä :) tosi hienosti kirjotettu! Aika samoilla fiiliksillä vaihdon suhteen. Välillä on tuntunut, että ois vaan helpompaa jatkaa tavalliseen tapaan täällä, mutta uskon ja toivon, että on sen arvosta!! Palaillaan <3

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että matka meni kuin menikin hyvin (kiireisestä koneen vaihdosta huolimatta) ja ensimmäisenä päivänä olet jo tutustunut kanssaopiskelijoihin sekä vähän ympäristöönkin! terv. äiti

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos kommenteista! Taalla ollaan ja hyvin on sujunut ensimmaiset paivat, toivottavasti sujuu tasta eteenkinpain! :) kirjoittelen aina kun ehdin!

  VastaaPoista