sunnuntai 15. syyskuuta 2013

First test and 4 other tests = busy week!

Where to start! Tuntuu, että aika kuluu hirveän nopeasti ja jokaisesta päivästä olisi jotain kirjotettavaa. Taas yksi viikko takana, koulussa opittu uusia juttuja ja siinä sivussa on vähän ehtinyt urheillakin ja tekemään muita juttuja. Kiireinen viikko oli koulun osalta, mutta siitäkin selvittiin (mitä nyt vähän on luettavaa vielä tänään sunnuntainakin, mutta suurin osa tehtynä - jee!). Melko lämmin sää jatkuu edelleen (vaikka torstaina eräs Jisoo sanoi meille, että huomenna perjantaina on ensimmäinen kylmä päivä, että lämpötila rupeaa laskemaan), niin ei se perjantai silti mielestäni kovin erilaiselta tuntunut. Olisiko laskenut pari astetta noista hellelämpötiloista ja pikkusen tuuli enemmän, heh! Silti tarkeni aamukahdeksalta kävellä shortsit ja t-paita päällä. Mutta tänään sunnuntaina on satanut koko aamupäivän! Lämpötila näyttää siitä huolimatta olevan vähän yli 20.

Torstaina olin ensimmäisessä koulun organisaation kokouksessa! Organisaatio oli tosiaan Latin American Students Association eli espanjaa puhuvien/hispaanien opiskelijoiden järjestö :D Hyvä kysymys, mitä minä tein siellä... No, tuo meidän kaveri Blake kuuluu kyseiseen järjestöön (lähinnä vain siksi että on opiskellut koulussa espanjaa ja portugalia) ja pyysi meitä katsomaan, millaista siellä on! Oli kiva kokemus, aluksi kaikki esittelivät itsensä ja clubin presidentti kävi läpi tulevia tapahtumia yms. Sen jälkeen oli vain rentoa hengailua, vähän ruokaa (taas) tarjolla ja loppuaika pelattiin tietokilpailua kahden joukkueen kesken. Kysymykset liittyivät lähinnä espanjankielisiin aiheisiin:  maihin, musiikkiin, urheiluun yms. Vähän oli siis vieras aihe, mutta oli hauskaa ja tutustui taas moniin uusiin ihmisiin! Taidan mennä toistekin.

Torstaina olikin sitten ensimmäinen kunnon koe terveystiedosta. Kokeesta jäi ihan hyvä tunne, ei ollut liian vaikea mutta ei myöskään ihan helppo. Sanakirja oli hyvä apu, ja osasin kyllä vastata jotain jokaiseen kysymykseen. Toki lähdin luokasta viimeisenä, kieli vähän hidastaa, mutta hyvillä mielin silti! Tuon ison kokeen lisäksi olen tällä viikolla tehnyt myös neljä muuta koetta internetissä, huh. Äsken juuri sain liikunnan kokeen tehtyä, johon meni 1,5h aikaa. Jotenkin kaikki kouluhommat osuivat nyt samalle viikolle, ehkä ensi viikko on sitten taas vähän kevyempi.

Pitää vielä vähän kertoa torstain koehetkestä. Oli niin hassua, kun otin laukustani sanakirjan esille, ja vieressäni istuneet kaksi  tyttöä olivat aivan ihmeissään! "What is that..?" ja selitin että se on finnish-english dictionary, että lähinnä kokeissa käytän jos on vaikeita sanoja. He pyysivät saada myös katsoa sitä, ja yhdessä tutkivat ja olivat ihan innoissaan, ja siinä puhuivat toisilleen että "look at how small text"! Haha, olin ihan ihmeissäni, mutta eipä täällä monet ole englannin lisäksi lukeneet mitään muuta kieltä, joten eivät he ole sanakirjojakaan missään tarvinneet.
Myös kokeen loppu oli hauska. Palautin paperin viimeisenä, ja olin vielä tehnyt kokeen heti opettajan pöydän edessä eli ensimmäisessä rivissä ja hän välillä aina seurasi minua, kun tarkistin sanoja sanakirjasta. Kun palautin kokeen, opettaja sanoi suurta hämmästystä ja ihastusta äänessään "It's amazing, how you can do that!" :D Tuli ihan child with disabilities -olo, "ihmeellistä, miten sä pystyit tekemään tuon!" niinkun vois joku ihastella jotain, mitä joku erityislapsi on onnistunut tekemään! Hahaha oli huvittavaa!

Niin ja tosiaan sain perjantaina sähköpostin, että ei minua sitten valittu fitness centeriin töihin. Ei siinä sen kummempia perusteluja ollut, ilmoittivat vain että valinnat on tehty ja tällä kertaa valinta ei osunut minuun. Neljän kuukauden sisällä on mahdollisuus niillä ketä ei valittu hakea uudelleen, mutta saa nähdä. Michelle ja Lauren, ketkä molemmat työskentelevät kuntosalilla sanoivat eilen, että mun olisi kyllä saattanut olla vaikea saada lomia vapaaksi jos olisin päässyt töihin. Joten voi kuitenkin olla, että meni ihan hyvin näin.

Perjantaina päästiin näkemään ruotsalainen Icona Pop -yhtye Kansas Cityn downtownissa, jossa heillä oli ilmainen konsertti! Aikas hienoa ja hyvän shown vetivät! Tuolla downtownissa on alue nimeltä Power&Light District missä on paljon ravintoloita ja baareja, ja siellä keskellä - vähän kuin jonkun ostoskeskuksen keskellä oli konserttilava ja ihmisiä kahdessa tasossa katsomossa. Jee, oltiin innoissamme, meitä oli tosiaan minä, Emma, Alina Liettuasta sekä amerikkalaistyöt Michelle ja Lauren. Konsertin jälkeen mentiin vielä viereiseen ravintolaan ja tilattiin huippuhyvät milkshaket ja haastateltiin baarimikkoa lähes kaksi tuntia ja käskettiin hänen arvata mistä maista me kolme oltiin tänne tultu (mun kohdalla veikkasi ensin Saksaa, mutta kun sanoin että vähän pohjoisemmaksi Saksasta, heti ensimmäisenä tuli Suomi!). Heh, hauska ilta!

Eilen lauantaina näin juoksulenkilläni ihanan amerikkalaisen jutun: yhdellä tiellä oli liikenne katkaistu Street Closed -kyltein ja siellä oli naapuruston pihajuhlat menossa! Keskellä tietä oli monta pöytää, niiden vieressä grillit kuumana paistamassa ruokaa, musiikki soi isoista kaiuttimista ja joka puolella oli ilmapalloja. Ihmisiä oli ainakin 50, varmaan koko naapurusto, ja siinä he istuskelivat keskelle tietä laitetuissa pöydissä ja ympärillä juoksenteli lapsia. Niin harmi, ettei ollut kamera mukana!

Tässä vielä kuvia viime viikolta

Tämä siis eilisestä Icona Popin konsertista.
Viime viikon juhlista joista jo aikasemmin kerroinkin: kokeiltiin amerikkalaisten kuuluisaa beer pongia Emman ja Blaken kanssa.

Downtown päivällä. Perjantaina näin downtownin vasta ensimmäisen kerran iltavalaistuksessa - oli aikas upea, ja ihmisiäkin paljon, näin päivällä tuntui olevan kovin autiota.Peanut butteria saisiko olla?!

Vai ihania tuoreita hedelmiä..?! 

Nyt lähdetäänkin sunnuntai-aamun kunniaksi maistamaan ensimmäinen OIKEA amerikkalainen aamiainen ja sen jälkeen Citymarketista ostamaan tuoreita hedelmiä ja vihanneksia.  Jatketaan juttuja ensi viikolla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti