maanantai 2. syyskuuta 2013

Tervehdys! Täällä on Labor Day holidayt ohi ja edessä taas paluu arkeen. Itse aloitin Labor Dayni tänään aamupäivällä juoksulenkillä! Aivan tästä asuntolan vierestä lähtee pyörätie joka muuttuu soratieksi, ja siinä lenkkeilee todella paljon ihmisiä. Etenkin tänä aamuna ihmisiä oli paljon, varmaan koska oli vapaapäivä, kokoajan tuli vastaan lenkkeilijöitä. Kerrankin oli myös hieman vilpoinen tuuli ja oli kiva juosta. Oli kyllä erityisen piristävä aamulenkki, koska lähes jokainen vastaantulija sanoi "good morning" tai "hi" tai ainakin hymyili! Siitä tuli niin hyvä mieli.

Lenkin jälkeen kulutin muutaman tunnin läksyjen parissa. Yksi koulukirjoistani, Teachers, Schools and Society on valtavan mielenkiintoinen. En ole vasta kuin kaksi kappaletta siitä lukenut, mutta jo niissä käsiteltiin opettajankoulutusta Amerikassa, opettajien palkkausta ja ylipäätään koulujärjestelmää. Eräässä kappaleessa myös kirjoitettiin jo lyhyesti siitä, miksi amerikkalaiset oppilaat eivät pärjää hyvin kansainvälisissä vertailuissa. Tekstissä amerikkalaisia oppilaita verrattiin japanilaisiin oppilaisiin. Suurimmaksi syyksi amerikkalaisten huonolle menestykselle kirja pohti sitä, että japanilaiset oppilaat ovat koulussa monta tuntia enemmän verrattuna amerikkalaisiin oppilaisiin (jotka nekin kyllä ovat koulussa ihan täyden päivän). Kirjoituksessa pohdittiin, olisiko ratkaisu parempien tulosten saavuttamiseen siinä, että oppilaat olisivat kauemmin koulussa. Odotin innolla koska kirjassa mainittaisiin Suomi, mutta sitä ei (vielä ainakaan) mainittu. Meillä lapset ovat koulussa, hyvä jos pienimmät oppilaat puoltakaan päivää aina, ja olemme silti maailman kärjessä. Ei taida olla ihan ainut syy pärjäämiseen koulupäivän pituus. Mutta kirjan teksti on todella mielenkiintoista, odotan innolla että tuohon aiheeseen vielä palattaisiin myöhemmin. Kovasti odotan myös seuraavia tämän kurssin luentoja, jos pääsisin vähän vertailemaan opiskelijoiden ja opettajan kanssa Suomen koulujärjestelmää näiden järjestelmään.

Tällaista täällä tänään! Lähdetään vielä pariksi tunniksi saksalaisten tyttöjen kanssa tuohon parin korttelin päähän heidän kaverin luokse uiskentelemaan, heillä kun on kuulemma oma uima-allas pihassa. Sen jälkeen unten maille ja aamulla aikaisin kouluun! Bye!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti