keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Koulua... ja töitä? Ups!

Jahas ja taas otettiin sormenjälkiä! Niitä on otettu tiiviiseen tahtiin: hakiessa viisumia, saapuessa Yhdysvaltoihin ja nyt sitä varten, että pääsen ala- ja yläkouluihin seuraamaan opetusta! Kovin on tarkkaa, mutta varmaan ihan hyväkin, ettei sinne kouluun kuka tahansa (täällä) pääse. Ensin piti internetissä täyttää henkilötietolomake (kaikki etunimestä lähtien silmien- ja hiustenväriin, pituuteen ja painoon asti) ja sen jälkeen menin meidän koululle, jossa otettiin valokuva ja sormenjäljelt. Jokainen sormi kuvattiin ihan erikseen, ne oikein rullattiin siinä kameran päällä että varmasti jää jälki sivusta ja keskeltä. Koululta sormenjäljet ja tietoni lähtevät kuulemma FBI:lle, he käsittelevät ne, ja 5-10 päivän kuluessa pitäisi tulla tieto olenko kelpoinen menemään kouluihin. Saa nähdä miten mun käy. ;)

Eilen tiistaina olin katsomassa koulun tyttöjen lentopallojoukkueen peliä! On kiva päästä seuraamaan lajeja, joita ei oikein Porin suunnilla näe. UMKC:n  joukkue kylläkin taas hävisi, mutta tunnelma katsomossa oli vertaansa vailla. Opiskelijat lauloivat lauluja ja välillä noustiin katsomossa seisomaan. Kuulemma UMKC pärjää parhaiten tällä hetkellä golfissa, tenniksessä ja yleisurheilussa. Muissa lajeissa joukkueet eivät ole ihan kärkisijoilla. Harmi sinänsä, koska tennis-, golf- ja yleisurheilukentät sijaitsevat kampusalueen ulkopuolella, automatkan päässä, joten niiden seuraaminen ei ole yhtä helppoa kuin muiden lajijen. No, ehkä vielä niitäkin päästään katsomaan.

Päätin tänään hakea töitä kampukselta! Tänään liikuntatunnilla meidän opettaja tuli kysymään olisinko kiinnostunut tekemään töitä Recreation Centerissä eli urheiluhallissa, hän sanoi että voisi olla kiva kokemus. Hetken asiaa pohdittuani ja kyseltyäni kokemuksia fitness centerin työntekijöiltä päätin, että haen, ja tämä meidän opettaja lupasi suositella mua! Työhakemukseen tosiaan tarvittiin opettajan suosituskirje ja oma hakemus. Vähän tuli kiire, kun kello oli 12 ja haku-aika päättyi klo 5, mutta sain kuin sainkin tarvittavat paperit tulostettua oppituntieni välissä. Työlupaa mulla ei tietenkään Amerikkaan ole, koska vaihto-opiskelijat eivät saa täällä tehdä töitä, mutta kampuksella työskentely on sallittu (max 20h/viikko). Selvitin myös sen, että tunteja ei tarvitse olla 20, vaan vähempikin riittää. Kotiläksyjä ja luettavaa toki on melko paljon, mutta silti mulla ei ole paljon läsnäoloa koulussa, joten voisin hyvin olla pari-kolme tuntia töissä maanantaista perjantaihin. Myös centerin työntekijät kenen kanssa juttelin, vakuuttivat että tulen kyllä selviämään koulusta töistä huolimatta. Ennen kaikkea tämä olisi hyvä keino taas tutustua lisää ihmisiin! Saa silti nähdä tärppääkö, sillä hakijoita oli paljon. Perjantaina kuulen lisää.

Ja hei! Nyt täytyy tsempata niitä Pesäkarhuja ottamaan voittoja Lapuasta! Kultamitalit pitkän tauon jälkeen Poriin!

2 kommenttia:

 1. Oho kylläpäs siellä katotaan tarkkaan! Pidetään peukkuja, että tärppää töiden suhteen :) oisko tuo työ siis sellasta kuntosalin vastaanotto työtä?
  -Marianne

  VastaaPoista
 2. Joo, ei näköjään pääse kouluihin ihan kuka vaan!
  Toivotaan että tärppää, huomenna pitäis kuulla miten kävi :)
  Luultavasti vastaanottotyötä kuntosalin tiskillä tai itse kuntosalilla, jos joku tarvii apua laitteiden kanssa tms. Voi olla välillä myös siivoushommia yms., en oikein tiedä mitä kaikkea siihen kuuluu, mut sitten varmaan selviää jos mut sinne valitaan!

  VastaaPoista