lauantai 7. syyskuuta 2013

One month behind!

Maanantaina on kulunut tasan kuukausi siitä, kun saavuin Kansas Cityyn! Aika on mennyt todella nopeasti. Muistan kuinka paljon mua jännitti tulla tänne. Ihan koko lentomatkan ajan, en pystynyt edes nukkumaan vaikka tuli yö ja matka kesti yli kymmenen tuntia. Lento New Yorkista Kansas Cityyn oli myöhässä ja siihen mennessä valvottuja tunteja oli jo yli vuorokauden verran, joten väsymys oli melkoinen. Muistan kuinka katselin lentokoneesta Kansas Cityn kaupungin valoja ja mietin mielessäni pienen pienen hetken, että mitä ihmettä mä olen tekemässä! :D Yksin matkalla kohti täysin tuntematonta, pimeässä lentokoneessa ja ulkona kaupunki, josta et etukäteen tiedä paljoakaan. Tänne saapuessa oli siis jälleen yö, ja orientaatiopäivä seuraavana aamuna - tuli siinä sitten ehkä kolme tuntia nukuttua! Oli kyllä niin hienoa, että Jeanette oli vastassa lentokentällä. Lentokentältä kuitenkin oli matkaa autolla melkein puoli tuntia tänne kampusalueelle ja täällä piti vielä selvittää kaikkia asioita, niin oli hienoa kun joku oli vieressä auttamassa! Ollaan oltu Jeanetten kanssa paljon tekemisissä, juuri äsken hän toi minut autollaan kotiin english conversation -illasta ja eilen me käytiin syömässä frozen jogurtit (jäädytettyä jugurttia, vähän kuin jäätelöä mutta "terveellisempää" - ja niin hyvää!). Mutta täällä sitä vain ollaan, niin hassulta kun se vieläkin tuntuu! Kuukaudessa on ehtinyt tapahtua jo paljon asioita, ja innolla odotan seuraavia kuukausia. Välillä on tietysti ikävä sinne oikeaan kotiin, etenkin kun sinnepäin puhuu skypessä, mutta eiköhän aika mene nopeasti ja pian taas jo nähdäänkin.

Sain kuin sainkin eilen sähköpostiini kutsun työhaastatteluun ensi keskiviikkona koulun fitness centeriin! Vähän jännittää, että mitä multa kysytään, mutta täytyy toivoa että menee hyvin.

Tämä viikonloppu on ollut aika kiireinen, paljon luettavaa ensi viikkoa varten ja ensi torstaina mulla on jo ensimmäinen "kunnon" koe terveystiedon tunnilla. Jännää, vähän kyllä mietityttää miten selviän. Asiat ei sinänsä ole vaikeita, mutta kun ne on englanniksi ja näiden omilla termeillä, niin vähän on hankaluuksia painaa mieleen ihan kaikkea.

Eilen perjantaina meidät oli kutsuttu "Rags for Riche$" -teemajuhliin, jossa tosiaan oli teemana köyhät ja rikkaat. Me Emman kanssa pukeuduttiin rikkaiksi, no eli lähinnä parhaimpiin vaatteisiin mitä tänne nyt oltiin mukaamme otettu. Mutta oli hauska juhlissa seurata paikalle saapuvia ihmisiä, koska kaikki olivat pukeutuneet teeman mukaisesti. Osalla tytöistä oli oikein juhlapuku viimeisen päälle ja varmaan 15 sentin korkokengät. Loppujenlopuksi kävi kuitenkin niin, että juhliin tuli todella paljon ihmisiä (varmaan 100, enpä ole ennen moisia nähnyt) ja talossa, jossa juhlat pidettiin, oli vaikea päästä enää edes liikkumaan. Joten lähdettiin sitten melko aikasin kotiin, mutta oli hauska käydä. Ainiin ja pääsin eilen tosiaan pelaamaan ensimmäistä kertaa amerikkalaisten kuuluisaa hauskanpitopeliä Beer pongia! Sihti taisi olla vielä tallella kun osuin pallolla mukeihin ainakin kolme kertaa - ja meidän joukkue voitti. ;)

Tänään lauantaina olen ahkeroin terveystiedon parissa ensi viikon koetta varten. Nyt illalla oltiin kuitenkin english conversation meetingissä! Taas yksi tämän kyseisen vapaaehtoisjärjestön järjestämä tapahtuma. Kaksi kertaa kuukaudessa lauantai-iltana on meillä vaihtareilla mahdollisuus mennä erään pariskunnan, Carolin ja Pamin luokse, jossa on kaikkia kisailuja ja ihan vain rentoa juttelua ja englannin kielen opettelua ja mukana on siis tietysti myös itse amerikkalaisia. Tänään oli ensimmäinen kerta ja päätin lähteä kun Jeanette kysyi olisinko kiinnostunut. Aluksi meille tarjottiin upeat ruoat (en ollut odottanut mitään ruokailua) ja sen jälkeen meidät jaettiin kolmeen ryhmään: yhdessä ryhmässä piti haastatella kolmea eri ihmistä ja löytää yhtäläisyyksiä meidän väliltä (montako sisarusta, missä maissa matkustanut, mistä olympialajista tykkää eniten jne.), seuraavalla pisteellä kisailtiin kuinka monta asiaa keksitään esim. things that are white tai things that you can do with your friend ja viimeisellä pisteellä oli pelkkää jutustelua, Kansas Cityssä pidempään olleet opiskelijat kertoivat vinkkejä kuinka "selviytyä" uutena opiskelijana UMKC:ssa Kansas Cityssä. Oli kyllä hauska ja rento ilta, niin kiva vaan olla, harjoitella englannin puhumista ja samalla tutustua uusiin ihmisiin!

Hauska etenkin viimeisellä pisteellä kun olin samassa ryhmässä kolmen saudiarabialaisen pojan kanssa, ja he sanoi että ainut asia mitä he jännittää ja mikä stressaa heitä on talvi! :D Koska he eivät ole ikinä nähneet talvea eikä lunta! (samoin huonekaverini Jessica ja muut brasilialaiset) Oli hauskaa, ja joku sitten sanoikin että Sonjalle ei varmaan ainakaan aiheuta ongelmia tuo talvi - päinvastoin Sonja nauraa kun meillä on "snow days" eli kun tulee muutama sentti lunta ja sen takia koulu on kiinni koko päivän. Haha! Niin hauskoja nämä kulttuurien ja maiden väliset erot! Äidille olenkin jo aikasemmin kertonutkin kuinka ihana on ollut seurata sitä, kun Jessica on käynyt ostoksilla ja ostanut joka kerta vähän villapaitoja ja jo ainakin yhden nahkatakin - koska hän pelkää sitä kun tulee kylmät ilmat! Kun ei heillä Brasiliassa ole ikinä niin kylmä. Täällä tosiaan pitäisi kylmimmillään olla n. -13 astetta talvella. (Ja ihan vielä sentään ei ole hätä, tänäänkin oli vielä se 28 astetta päivällä lämmintä.)

Illanvietto tosiaan kesti kolmisen tuntia ja nyt olen takas asuntolassa, valmiina menemään unten maille. Heh, meillä olikin oikein herkku viikonloppu amerikkalaiseen tapaan! Perjantaina käytiin ensimmäistä kertaa syömässä meksikolaisessa ravintolassa burritoja ja tacoja (oli kyllä hyviä!), eilen ostettiin kaupasta vaaleeta tuoretta täysjyväleipää ja siihen päälle peanut butteria ja kokeiltiin me vielä amerikkalaista suklaatakin - Reese'siä! :D Butter ja suklaa oli niiiin makeita, mutta myös niin hyviä! Nam! Ja tänään tosiaan tuo hieno dinner tuolla Carolin ja Pamin talossa (hyvää kanaa, mausteisia lihapullia, salaatteja yms).
Makoisaa viikon alkua siis kaikille!

2 kommenttia:

  1. Eikä! Nauroin tota talvijuttua kyllä niin paljon :D toivottavasti talveen tottumattomat pärjäävät sitten siellä lumi"kinosten" keskellä ;)
    -Johis

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että osaat nauttia näistä kulttuurien välisistä eroista!-Äiti

    VastaaPoista