maanantai 16. syyskuuta 2013

Hello again!

SYKSY yrittää saapua Kansas Cityynkin. Tänään oli 16 astetta lämmintä! Ja koko yön kova ukkosmyrsky. Mutta mitä näyttääkään sääennuste huomiselle, jälleen 26 astetta! Täällä kuulemma vaihtelee sää todella paljon ja todella nopeasti.

En tiedä huomasitteko, mutta yllä oleva blogini kuva on vihdoin vaihtunut San Franciscon maisemista Kansas Cityyn. Jo oli aikakin siis! Kuvassa näkyvä iso rakennus on Kansas Cityn rautatieasema ja takana näkyvät korkea rakennukset Kansas Cityn downtownia. Kuva on otettu National World Ward -museon tasanteelta. Harmikseni en ole vielä päässyt kyseisessä museossa käymään, mutta se on kyllä lähiaikojen "to do" -listallani!

Meillä kävi Emman kanssa todellinen tuuri osallistuttuamme Latin American Students Association -kokoukseen viime torstaina. Meidät kutsuttiin Emman kanssa organisaation "vuosijuhlaan" eli "Formal":iin tämän viikon perjantaina. Organisaatio täyttää 20 vuotta ja heillä on kuulemma kaikkien aikojen juhlat. Wow! Me ollaan ihan ihmeissämme, miten kävikään tällainen tuuri.  Täytyy ottaa paljon valokuvia. Blake siis kutsui meidät ja koko lauantai-illan kulutimmekin opiskelemalla espanjalaisia tansseja, salsaa yms. Blaken ja tämän brasilialaisen huonekaverin johdolla. :D Oli hauskaa! On silti yksi huolenaihe jäljellä: dress! Kutsu tuli niin nopeasti, että eihän tällaiseen ole osannut varautua! Kuulemma kaikki pukeutuu kovin hienosti ja kyseessä on hieno juhla (yritimme vähän kysellä että millaisesta tilaisuudesta on kyse), apua! Silti ollaan ihan innoissamme, varmaan ainut tilaisuus meidän elämässämme päästä kokemaan jotain tällaista. Mutta kuulemma ei se pukukaan nyt niin tärkeä ole, kunhan jotain siistiä pukee. Innolla odotan, mitä perjantai tuo tullessaan!

Tuolla torstain kokouksessa kävi myös toinen hauska sattuma! Satuin istumaan erään Elizabethin viereen, joka rupesi kovasti kyselemään mistä olen ja mitä opiskelen. Kun hän kuuli, että olen Suomesta, hän sanoi tuntevansa erään suomalaisen naisen täällä Kansas Cityssä! Ja tämä Elizabeth oli itse käynyt jopa Suomessa, koska hänen kaverinsa meni opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon. Puolestaan tämä Kansas Cityssa asuva suomalainen, Päivi nimeltään, oli auttanut tätä Elizabethiä ja tämän kaveria kaikissa Suomen järjestelyissä. No, Elizabeth sitten esitteli minut ja tämän Päivin toisillemme ja huomenna menemme kahville, aika jännää! Oikeastaan ihan kivaa päästä välillä puhumaan suomeakin. :)

Eilen sunnuntaina vihdoin käytiin huonekaverini Emman kanssa syömässä oikea amerikkalainen aamupala. Voitin orientaatiopäivänä lahjakortin FirstWatch -nimiseen ravintolaan, joka internetin mukaan ainakin tarjosi parhaimman aamupalan Kansas Cityssä. Ja olihan se herkullinen:

Munakasta, pekonia ja toki sitä amerikkalaista pannukakkua. Itselläni oli syyskauden uutuusmaku pumpkin eli kurpitsa! Hyvää oli! Mutta huomaatteko kuinka jännä tarjoilu: suolainen ja makea samalla lautasella? Omaan makuuni aamiainen oli liian makea, olisin voinut syödä pelkkää pekonia ja munakasta paljon enemmän! Mutta ah, niin herkullista se silti oli ja näin ensimmäisellä kerralla oli pakko kokeilla se "traditional one", ensi kerralla voi valita ehkä pikkusen terveellisemmän ;) Ja miten hyvältä maistuikaan kunnon kahvi viiden viikon instant coffeen eli purkkikahvin jälkeen! Vielä ravintolan omista kahvipavuista tehtynä. 

Ravintola sijaitsi Old Westportin alueella.

Ja vielä tuollainen "energy bowl" nimeltään ja sitähän se olikin. ;) Pelkkää energiaa!


Jos eläminen ylipäätään on vähän halvempaa Amerikassa kuin Euroopassa, niin yksi asia täällä kuitenkin on, josta saa maksaa paljon! Nimittäin puhelimen käytöstä. Puhelimesta riippuen saat maksaa sen käytöstä 30-80 dollaria kuukaudessa. Itse tein (ainakin omasta mielestäni) melko hyvän ratkaisun tänne tultaessa: ostin Samsungin contract-puhelimen muutamalla kympillä ja nyt ostan joka kuukausi siihen 45 dollarin unlimited kortin, jossa siis puhe- ja nettiaikaa rajoittamaton määrä. Puhelin tosiaan ei toimi Suomessa kun täältä lähden, mutta se ei haittaa, koska tämä tulee kuitenkin halvemmaksi kuin Suomipuhelimeni käyttö. Toinen vaihtoehto olisi ollut esimerkisi ottaa oma Lumiani tänne mukaan ja ostaa siihen SIM-kortti ja ladata se uudelleen joka kuukausi kuten tämänkin, mutta tuo vaihtoehto toisi kuukaudessa kustannuksia 50-70 dollaria. Kuulemma esim. iPhonen omistaja joutuu maksamaan lähes 100 dollaria kuukaudessa. Käsittämätöntä! Tuli vain mieleeni, kun tänään tuli kuukausi täyteen oman puhelimeni kanssa eli minun piti ladata siihen lisää puheaikaa. Olin kuitenkin ostanut "vääränlaisen" kortin (=liian halvan, 30$, joka ei sopinutkaan puhelimeeni) ja selvitin asiaa lähes puoli tuntia puhelimessa puhelinfirman kanssa. Asia kuitenkin ratkesi, sain puheaikani, mutta ensi kerralla tiedän ostaa oikeanlaisen eli 45 dollarin kortin. (45 dollaria = 33 euroa) HUH!

Ainiin, viime viikolla oli toinen juttuni Uudessa Raumassa. Täältä löytyy digilehti: http://issuu.com/marvagroup/docs/uusi_rauma_11.9.2013
Seuraavassa jutussani on Amerikan yliopistosysteemistä, ja silloin ajattelin julkaista täälläkin vähän tekstiä siihen liittyen. Joten, stay tuned!

4 kommenttia:

 1. Heippa! On meita suomalaisia taalla Kansas Cityssa jokunen. Oletko FB:ssa? Jos olet liityhan ryhmaan USAn Suomalaiset. Sielta meita loytaa muutaman ;-)

  Lotta

  VastaaPoista
 2. Hei kiva kuulla! :) Miten löysit blogiini? Täytyy ihmeessä liittyä tuohon ryhmään FB:ssa! :)

  VastaaPoista
 3. Ihan googlella loysin blogin ;-)

  VastaaPoista
 4. Aaa kiva! :) Mä liityin nyt tohon ryhmään! Ootko sä myös siis Kansas Cityssä? Aika jännää, en tosiaan ole kuin yhteen tähän mennessä törmännyt! :)

  VastaaPoista