tiistai 1. lokakuuta 2013

Chiefs Football Game

Hello! Ja hyvää lokakuun alkua! (miten aika meneekin niin nopeasti?!) Olen ollut kovin kiireinen viime päivinä, joten en ole ehtinyt tänne kirjoittelemaan. Mutta täällä kaikki hyvin, tässä vähän tekstiä viime päivien tapahtumista! :)

Sunnuntaina tuli taas sivistettyä itseäni urheilun rintamalla! Olin meinaan katsomassa ensimmäistä kertaa elämässäni amerikkalaista jalkapalloa. UMKC Union Programming Board eli opiskelijaorganisaatio järjesti ilmaisen reissun otteluun ja mukaan mahtui 30 nopeiten ilmoittautunutta, ja me oltiinkin sitten yhdet onnekkaat jotka sinne pääsi!
Ottelu oli tietysti Kansas City Chiefsien kotipeli ja vastassa oli New York Giants. Chiefs voitti hurjin lukemin 31-7. Tunnelma stadionilla oli niin huikea! Ihmiset huusi ja kokoajan noustiin ylös kannustamaan ja välillä tehtiin aaltoja. Jäi kyllä baseball ottelun tunnelma täysin kakkoseksi. Jo pelkästään katsojien lukumäärä, lähes 100 000 vaikutti ottelun tunnelmaan. Kaikkialla näkyi pelkkää punaista kun ihmisillä oli Chiefsien paidat päällä. Ottelun aluksi ammuttiin raketteja ja aina kun kotijoukkue teki maalin, kentällä alkoi täysi show: cheerleaderit tanssivat, miehet juoksivat Chiefsien lippujen kanssa kentän halki ja lopuksi vielä nainen ratsasti hevosella kentän poikki kantaen Chiefsien lippua! 
Peliä oli muutenkin paljon hauskempi seurata, koska siinä tapahtui kokoajan.Säännöt nyt eivät ihan täysin selvät mulle olleet (ihmiset sanovatkin että sitten voit sanoa olevasi amerikkalainen, kun ymmärrät amerikkalaista jalkapalloa), mutta yllättävän hyvin niitä sääntöjä silti oppi pelin aikana. Mitä nyt vähän häiritsin vierustovereita kyllästymiseen asti kyselemällä mitä nyt tapahtui ja miksi se noin teki.. heh, ei vaan!

Lauantaina lähdin mukaan Cultural Discovery Club -vapaaehtoisporukan järjestämälle shoppailureissulle Legends Malliin. Oikeastaan tein ensimmäiset kunnon shoppailut koko reissuni aikana vasta tällä reissulla, hyvä minä! No, oli jo aikakin, koska rupeaa täälläkin ilmat uhkaavasti kylmetä ja en tosiaan raahannut Suomesta kovin monia syys- ja talvivaatteita. (tai no, tänään vielä oli se 26 astetta lämmintä ja nyt on sentään lokakuu! sanovat että ei normaalisti ole näin lämmintä tähän aikaan vuodesta) Oli  kiva kierrellä Legends Outlet Mallissa, lähdin tosiaan reissuun naapurihuoneen saksalaisten poikien kanssa, kauppakeskuksessa kiertelin kuitenkin pääasiassa yksinäni ja välillä poikien mukana, mutta oli tosi kiva viettää aikaa itsekseen ja poikkesinkin syömään hyvän lounaan itsekseni, nami! Takastullessa ei mentykään poikien kanssa bussiin vaan päästiin erään saudiarabialaisen pojan kyydissä takas ja poikettiin vielä Walmarttiin ruokaostoksille. Paluumatkalla melkein nukuttiin kaikki kun oltiin niin väsyneitä shoppailusta, mutta oli oli hauska päivä. Lauantaina illalla jatkettiin rentoa lauantaita Emman ja poikien kanssa täällä meidän asunnossa eväinä subwayt ja pari olutta, nyt jaksaa taas puurtaa koulujuttujen parissa.

Olen nyt ollut kahtena päivänä seuraamassa tunteja University Academy -nimisessä koulussa, jossa on luokat lastentarhasta lukioon asti. Kokemus on ollut mielenkiintoinen, yritän kirjoittaa siitä loppuviikosta lisää kun on enemmän aikaa! Tänään olin observoimassa tunteja koko päivän 7.30-15, sitten klo 16 mulla oli oma erityispedagogiikan luento ja nyt tulin juuri kotiin italialaisesta ravintolasta, jossa olimme Michellen, amerikkalaistytön 22-vuotis synttärilounaalla. Tarjoilijat lauloivat Michellelle synttärilaulun ja ruoka oli todella hyvää! Aika jännä juttu oli myös se, että syötyämme ruoat söimme jälkiruoaksi Michellen kaverin Laurenin tekemää kakkua jonka hän oli ottanut mukaan ravintolaan! Ja se oli ihan normaali asia :D Ei meillä Suomessa juuri omia kakkuja viedä ravintolaan.  Hauskaa oli myös kun Michellen poikakaveri halusi oppia Suomea, ja vielä lähtiessäkin huikkasi meille että "Oli kiva tavata!" :D Meillä oli kovin kansainvälinen pöytäseurue, kun tämä Michellen poikakaveri oli kotoisin Meksikosta, Michelle, Jamie ja Lauren ovat amerikkalaisia (tai no, Laurenkin on syntynyt Skotlannissa!), sen lisäksi olin minä Suomesta, Emma Ranskasta, Alina Liettuasta ja Florian, Markus ja Andreas Saksasta. Jostain kumman syystä kun jokainen meistä sanoi omalla kielellään "Moikka, oli kiva tavata" meidän suomen kielelle naurettiin kaikista eniten?! Buu! :D

Huh! Kiireinen päivä takana ja kova väsymys klo 6 heräämisen jäljiltä ja huomenna taas aikainen herätys ja koulukirjojen pariin. Mutta kuullaan taas pikimmiten, moikka! :)

Tässä vielä kuvia jalkapallopelistä, oli kyllä hurja meno ja meininki:

Going to the Arrowhead Stadium!

Chiefs vs. Giants
Tailgating! Täällä harrastetaan "tailgatingia" ennen peliä: koko parkkipaikka on täynnä autojen viereen leiriytyneitä ihmisiä grillaamassa ruokaa ja juomassa alkoholia! Pelipäivä on ihmisille nimenomaan pelipäivä - parkkipaikalle tullaan jo aamulla varhain ja mukana on koko päivän eväät. Parkkipaikka on valtava ihmismeri ennen peliä ja henkilöautojen lisäksi paikalla on monia minibusseja ja asuntoautoja, joiden viereen ihmiset ovat pystyttäneet oman leirin. Ruoka ja juoma on kyllä todella kallista pelissä, joten myös sen takia ihmiset tuovat mukanaan omat eväät ja kuulemma viettävät monta tuntia ennen peliä parkkialueella!


Maalishow

Puoliaikashow


Koko jengi!

Minä, Emma ja  JoshOli kyllä huikea tuo yleisö, niin valtavasti ihmisiä!


And Michelle's Birthday Dinner! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti