lauantai 12. lokakuuta 2013

NBA game and pumpkin carving!

Tervehdys! Ja anteeksi hieman hidas päivitystahti! Olen vain ollut kovin kiireinen koulun kanssa, ja tällä viikolla en jotenkaan ole juuri ehtinyt yhtään olla tietokoneella ylimääräistä.

Maanantaina tapasin toisen kerran suomalaisen Päivin Rockhurstin yliopistolla. Rockhusrstin yliopisto on pieni katolinen yliopisto, joka sijaitsee aivan UMKC:n vieressä. Päivi työskentelee kyseisen yliopiston Learning centerissä auttamassa opiskelijoita esseiden ja muiden kirjoitustöiden kanssa. (hauska juttu kyllä, hän on suomesta muuttanut tänne 15 vuotta sitten - ollut myös ensin Turun yliopiston vaihto-opiskelija UMKC:ssa englannin kieli pääaineena, ja nykyisin työskentelee Rockhurstin yliopistossa: suomalainen joka auttaa amerikkalaisia kirjoittamaan esseet oikein!) :D Hauskaa! Itse viihdyn täällä hyvin ainoana suomalaisena (on kivakin olla ainut, niin ei ainakaan tule puhuttua suomea!) mutta välillä on kyllä niin kiva päästä puhumaan Suomea ja Päivin kanssa jutellaankin mistä tahansa - hänen lapsista, koulusta ja muusta. Ensi viikolla tapaan hänen lapsetkin :)

Maanantaina tapasin myös School of Educationin yhden professorin, Trician, joka halusi tavata minut jotta kuulisi lisää Suomen koulusysteemistä ja myös minä olen innokas kuulemaan häneltä miten opettajia koulutetaan täällä ja millainen koulusysteemi täällä on. Tapasin Trician koululla ja menimme hakemaan hänen 7- ja 3-vuotiaita lapsia Border Star Monressori koulusta! Olikin jännä kokemus, Trician 7-vuotias poika esitteli innokkaasti mulle hänen luokkaansa ja kaikkea mitä he koulussa yleensä tekevät. Montessorikoulun idea on kyllä mielenkiintoinen, ja musta olisikin hauska päästä seuraamaan opetusta heidän tunneille. Odotettiin vielä koulun pihalla kun Jonas -poika meni shakkikerhoon ja nuorempi Elisa leikki pihalla ja puheli meidän kanssa. Oli hauska tapaaminen ja luultavasti tullaan tapaamaan vielä monta kertaa koska oli todella mielenkiintoset keskustelut tämän Trician kanssa.

Tiistaina ja keskiviikkona mulla oli ensimmäiset Mid-Term kokeet, jotka meni varmaan ihan hyvin. Pakko myöntää että ei täällä tämä opekoulutus ihan mitään tähtitiedettä ole, että kielitaito tässä ennen kaikkea kehittyy jos ei muuten.. :) Tai siis. Kyllä täällä tämä materiaali on tosi hyvää, esimerkiksi mun Health Teaching terveystiedon kurssin kirja voisi hyvin olla meillä kurssikirjana Suomessa. Kirjassa on paljon hyvää tietoa terveydestä ja siitä, miten sitä tulisi koulussa opettaa. Mutta opetus ja kurssin suorittaminen on tehty ihmeen helpoksi: opettaja saattaa kertoa jo ennen koetta mitä kokeessa pitää osata tai jos on joku palautettava työ, siitä on tehty mahdollisimman helppo ja yksinkertainen meille opiskelijoille toteuttaa. Ja mitä vielä - Multiple Questions! Kokeet on täynnä monivalintakysymyksiä, joka on mielestäni todella huvittavaa.  No, kivoja kokemuksia siitä huolimatta nämä kaikki. Edelleen ihailen sitä keskustelun määrää mitä meidän oppitunneilla on. Itse välillä sorrun vilkaisemaan kelloa kun tunti lähenee loppumistaan, että kohta se tunti päättyy, mutta amerikkalaiset opiskelijat voisivat keskustella vielä vaikka kuinka pitkään jostain kirjan tai tunnin aiheesta! Ja kun opettaja haluaa, että jostain aiheesta keskustellaan tai meidän pitää kertoa mielipiteitä johonkin asiaan liittyen, heti on monta kättä pystyssä viittaamassa omaa puheenvuoroa ja puheesta ei meinaa tulla loppua millään. 

Torstaina oli ensimmäinen osa mun terveystiedon First Aid/CPR -kurssia, saan täällä suoritettua siis Punaisen Ristin ensiapukoulutuksen, yehee! :) Vähän haastava tosin englanniksi, mutta samalla tavalla se hengenpelastus sentään toimii maasta tai kielestä huolimatta. :D
Koulun jälkeen meillä oli kivan rento elokuvailta Michellen ja Laurenin luona! Lauren oli tehnyt chicken pot pieta ja salaattia, jälkkäriksi oli omenakaurapaistosta ja mä innostuin vielä leipomaan porkkanakakun meille siihen lisäksi. Nam!

Eilen perjantaina tein aamulla erityispedagogiikan mid-term kokeen ja tulos oli 49/50 wohoo! Hyvä viikonlopun aloitus. Sen jälkeen kävin kuntosalilla ja iltapäivällä meidät kaikki euroopasta tulleet vaihto-opiskelijat haettiin Katen eli UMKC:n Study Abroad coornidaattorin luokse! Kate on siis alusta asti ollut meidän Euroopasta tulleiden vaihtareiden yhteyshenkilö ja hän on hoitanut kaikki meidän asiat tänne tulemiseen ja täällä olemiseen liittyen. Oli hauska iltapäivä, Kate ja kolme muuta kansainvälisten asioiden kanssa työskentelevää olivat hommanneet meille hyvää pizzaa ja omenasiideriä (alkoholitonta, juovat täällä näin Halloween aikaan) sekä kaikkia ihania Halloween karkkeja yms! Sitten kisailtiin kurpitsan kaiverruksessa - kuka tekee komeimman kurpitsan? Alla on kuvia, minä ja Emma tultiin kolmansiksi! Jee! :)

Eilen illalla oltiinkin sitten NBA koripallopelissä Miami Heat vs. Charlotte Bobcats. Aika huikea kokemus etten sanoisi! Wow!

Tänään nukuin vähän pidempään (mentiin eilen pelin jälkeen vielä syömään ja tuli sitten vähän valvottua) mutta oltiin Andren kanssa reippaita ja oltiin tänään yhdeltätoista kuntosalilla, vedettiin huikea kuntosalireeni Andren johdolla! Sain muuten vihdoin aikaiseksi ottaa kuviakin kuntosalilta ja uima-altaaltakin kävin nappaamassa kuvan.

Nyt tulee siis hieman sekalaisia kuvia jokaisesta eri tapahtumasta ja hetkestä viime päiviltä. (ps. kuvaa klikkaamalla saa sen isommaksi!)

Kivaa viikonlopun jatkoa!

Torstain movie night Michellen ja Laurenin luona. Tytöt vasemmalta: Michelle, Lauren, Emma ja Megan.

Mun ja Emman pumpkin valmistumassa!

Vasemmalta: saksalainen Sarah, Kate jonka luona oltiin ja saksalaiset Lür, Lukas ja Andreas

Alinan pumpkin


German guys & pumpkins!

Andre and Michel


Meidän upea pumpkin, jolla tuli kolmas sija kisassa ;)

Kurpitsan sisälmys joka otettiin tietysti pois kurpitsan avaamisen jälkeen

Siinä he ovat komeasti rivissä!! :)

Saksalaispojat voittivat.. mut oli kyllä huikea heidän teoksensa!

Siinä voittajakurpitsa!

Kuvia pelistä:

Peliin menossa Joshin autolla.

Downtown Kansas CitySprint Center


Miami Heat vs. Charlotte Bobcats!
Muutama kuva tuli otettua Heatien parhaimmasta pelaajasta LeBron Jamesista


Josh, minä ja Lukas

Lukas, Josh, minä & EmmaPojat sanoi etten kuulemma näyttänyt tarpeeksi innostuneelta tullakseni juuri NBA pelistä. (he itse poseerasivat tämän jutun edessä kuin olisivat heittäneet juuri koripalloa) Mutta kyllä mä silti hyvin innoissani olin! :D
Siinä siis kuvia eilisestä koripallopelistä. Ja kyllä mä käyn myös itse urheilemassa enkä vaan katsomassa pelejä! Täällä mä reenailen, on kyllä hienot urheilumahdollisuudet koululla:

Yläaula, käytävän päästä mennään kuntosalille ja oikealla on koripallokentät ja sisäjuoksurata.

Normaalisti tuolla alhaalla olisi siis koripallokenttiä, mutta kuvaushetkellä tuolla oli joku tapahtuma käynnissä.


Swimming pool!

Kun on lämmin päivä nuo lasikupolit avataan ja auringonvalo pääsee kivasti sisälle, vähän kuin ulkona uisi!

Gym! Ei ollut tarkoitus kuvata ihmisiä, mutta he sattuivat vahingossa kuvaani
Hehe!

1 kommentti:

  1. Kivoja kuvia! Aivan upean näköinen kuntosali, siellä kyllä kelpaa reenailla! Terkkuja kovast! :) Anna

    VastaaPoista