torstai 24. lokakuuta 2013

Pumpkin patch

Krhm, aina ei mene kaikki putkeen! Kuten tänä aamuna, kun minun piti mennä Montessori kouluun seuraamaan erityisopettajan opetusta. Heräsin aamulla aikaisin ja lähdin bussipysäkille. Bussia ei kuitenkaan kuulunut siihen aikaan kun piti, ja odotin sitten seuraavaa bussia kärsimättömästi kelloa tarkkaillen. (täällä on suhteellisen hyvät bussilinjat, busseja kulkee todella usein, mutta aina niiden aikatauluihin ei kyllä voi luottaa...) Ja vaikka olin varannut aikaa mahdolliselle bussin myöhästymiselle, oli myös seuraava bussi hieman myöhässä, joten ehdin kouluun vasta pari minuuttia sovitun ajan jälkeen.
No, koulussa minulle sitten kerrottiin että erityisopettaja oli ilmoittanut olevansa sairaana eikä siis tulisi kouluun tänään. Kiva homma :) Kävin siinä sitten vähän ruokaostoksilla kun kerran olin bussilla sinne asti mennyt ja ruokakauppa oli aivan koulun vieressä, mutta kyllä hieman harmitti tämä turha reissu ja bussien odottelu kylmässä ilmassa! Toki olisin varmasti voinut seurata muiden opettajien tunteja, mutta olin sopinut asiasta nimenomaan erityisopettajan kanssa, koska erityispedagogiikan kurssille meidän täytyy tehdä tietty määrä erityisluokan observointeja.

No, ehkä tämä tästä paranee. Tänään mulla on enää kaksi omaa oppituntia (terveystieto & liikunta) ja niiden jälkeen alkaa vihdoin mun viikonloppu. Huomaa kyllä, että syksy on ollut melko pitkä, mikä johtuu varmaan siitä että opiskelu täällä on niin intensiivistä. Nyt kaipaisi kyllä pientä lomaa!
Onneksi on tiedossa kiva viikonloppu: tänään illalla päästään katsomaan Wicked musikaali! Huomenna mennään Laurenin 21-vuotis synttäri-illalliselle ja lauantaina sitten on hänen viralliset 21-vuotis synttäri-  ja samalla halloweenjuhlat Power&Light -alueella downtownissa. Ja pakko kertoa, kun syyslomaa meillä nyt ei ole, niin täytyi pieni sellainen järjestää itse: viikon päästä lähdetään viikonlopuksi St.Lousiin! :) St. Louis sijaitsee noin 3-4 tunnin ajomatkan päässä täältä.

Aamusta huolimatta tänne kuuluu ihan hyvää! Viime viikonloppuna prjantaina oli hauskat saksalais- ja amerikkalaispoikien synttärijuhlat. Lauantaina oltiin english conversation illanvietossa, jossa oli hauska trick-or-treat activity tietokilpailun merkeissä ja sunnuntaina olin Trician perheen mukana pumpkin patchilla eli kurpitsapellolla! Se oli hauska päivä! Pumpkin patch sijaitsi Kansasin osavaltiossa Louisburg -nimisessä paikassa (noin 45 min. ajomatkan päässä täältä). Se oli sellainen koko perheen paikka: lapsille paljon aktiviteetteja, sitten mentiin hay ridelle eli traktoriajelulle ja lopuksi seikkailtiin corn mazessa eli maissipellossa joka on siis kuin labyrintti, missä etsittiin kirjaimia ja niistä muodostettiin sanoja.
Meillä oli hauska päivä Trician, hänen miehensä ja heidän 3- ja 7-vuotiaiden lasten kanssa sekä kahden heidän tuttavaperheen kanssa. Tällä pumpkin patchilla oli myös oma apple cider mill eli omenasiirerimylly jossa pääsi katsomaan kun he tekivät tätä amerikkalaisten halloween herkkua eli omenasiideriä (alkoholitonta sellaista, vähän kuin omenamehua hiilihapoilla). Päästiin myös katsomaan omenadonitsien valmistusta ja ostinkin mulle ja mun huonekavereille tuliaisiksi reissulta omenadonitsit! (joka olikin hyvä idea, koska kotona mua odotti brasilialaisten tyttöjen tekemä lasagne, nam!)

Nyt täytyy jatkaa esseiden kirjoittelua, koska tiedän taas että viikonloppuna ei niille jää juurikaan aikaa. On kyllä kätevä tuo koulun writing center -systeemi! Aina kun saat esseen valmiiksi voit mennä sen kanssa kirjaston writing centeriin jossa työskentelee opiskelijoita, ja he tarkastavat yhdessä sun kanssa kielioppivirheet ja muut. Kätevää! Ja siellä on joku jopa aina lauantaisinkin töissä!

Tässä vielä vähän kuvia pumpkin patchilta:

Omenoita menossa siiderimyllyyn!

Me nähtiin käärme!

minä ja Jonas -poika

Hay ride!

Corn maze!


Eliza ja Jonas:)

Hyvää viikonloppua kaikille!! :)


1 kommentti:

  1. Onko Missourissa intiaaneja ollut? Ainakin etelään sieltä, siis Oklahoman osavaltio on ollut oikein intiaanialuetta (Roy-papan serkun Wilhon kanssa kierrettiin monenlaisia intiaanimuseoita). Tuli mieleen tuosta sun teepee- eli intiaaniteltan kuvasta.

    VastaaPoista