perjantai 14. helmikuuta 2014

Happy Valentine's Day!

Would you be my Valentine? Näin luki lähes kaikissa kaupan Valentine's Day:n korteissa. Ei kun mä vaan haluaisin toivottaa Hyvää ystävänpäivää...
Olen tehnyt hauskoja oivalluksia Valentine's Dayhyn liittyen täällä ollessani. Valentine's Day ei ole ystävänpäivä. Valentine's Day on päivä, joka vietetään tyttö- tai poikaystävän kanssa, eli sen Valentinen kanssa. Suomi tuntuu olevan ainut maa, missä tätä päivää vietetään "ystävänpäivänä". Sanakirja kääntää sanan Valentine suomeksi mielitietty, ihastus tai heila. Mistä siis moinen ystävänpäivä? Pari viikkoa sitten sanoin huonekavereilleni Emmalle ja Jessicalle, että tehdäänpäs jotain hauskaa sitten Valentine's Dayna. Kumpikin tytöistä meni ihan hämilleen, että ai niinkun mitä..? Myös heidän kotimaissaan, Ranskassa ja Brasiliassa, päivää viettävät vain ne kenellä on se tyttö- tai poikaystävä. Ne kenellä ei sitä mielitiettyä ole, vitsailevat vain päivästä ja ovat hiljaa mielessään kiukkuisia niille kenellä sellainen on. (Brasiliassa Valentine's Dayta vietetään muuten sitä paitsi kesäkuussa, ei helmikuussa.)

Mielestäni ystävänpäivä on kuitenkin söpö asia. Niin ovat monet amerikkalaisetkin todenneet, kun olen heille selittänyt päivän merkitystä Suomessa. Myös Emma ja Jessica sanoivat, että olisipa heidänkin maissaan samalla tavalla! Kysyinkin tänä aamuna Emmalta, että onko sun Facebook seinä täynnä Hyvää ystävänpäivää -toivotuksia, mitä minun Facebookkini oli täynnä. Mutta ei, näin ei kuulemma ollut, ja hän sanoikin että voi kun hauskaa, kun kerroin kuinka moni kirjoittaa jotain facebookkiin kyseisenä päivänä. Heh! Yritin tehdä vähän tutkimusta Facebookissa mitä suomalaiset ja amerikkalaiset sinne kirjoittavat, mutta aika tyhjin tuloksin koska koko Facebook -seinä oli oikeastaan täynnä vain suomalaisten kavereiden kirjoituksia. Suomalaisten päivitykset olivat useimmiten "hyvää ystävänpäivää" ja muita lauseita jolla ihmiset halusivat muistaa kavereita. Myös minä itse julkaisin tuollaisen päivityksen. Amerikkalaisten kavereiden päivityksistä (niitä harvoja jotka facebookkiinsa jotain tästä aiheesta päivittivät) bongasin mm. seuraavanlaisia: "Vaikka olenkin sinkku, olen onnellinen niiden puolesta joilla on oma Valentine, jonka kanssa viettää tämä päivä. Ja myös niiden puolesta, jotka muuten vain nauttivat päivästä. Hyvää tätä päivää kaikille!"  Tai: "Happy Valentine's Day! Where is my Valentine?" No, nämä kaksi nyt ehkä oli ainoat mitä kunnolla löysin Facebookistani. Koulussa päivällä ihmiset kyselivät toisiltaan, mitä suunnitelmia kaikilla on Valentine's Dayksi, ja monet toivottivatkin niille joilla se tyttö/poikaystävä löytyi, että "pidä hauska ilta tyttöystäväsi kanssa!" :D Mä sanoin että kyllä hauskan päivän voi viettää myös ystävien kanssa. ;)

Amerikassa Valentine's Day on big thing, kuten kaikki juhlapäivät. Heti joulun jälkeen kaupat täyttyivät Valentine's Day -lahjoista ja korteista. Jopa meidän pienehkössä lähikaupassa CVS:ssä on kahden pitkän hyllyn verran Valentine's Day tavaraa. Siellä muutama viikko sitten pysähdyin noita postikorttejakin tutkailemaan, ja silloin tämä päivä tuli itseasiassa ensimmäistä kertaa puheeksi ranskalaisen Emman kanssa. Emma pysähtyi viereeni ja kysyi, että kenelles sä Sonja Valentine's Day:n korttia katsot?! Vastasin, että kavereilleni mietin tässä joskos lähettäisi. Emma rupesi nauramaan, ja sanoi että Ranskassa annetaan kortti tai lahja Valentine's Dayna vain sille tyttö/poikaystävälle. Heh, niin hassua!

Me lähdetään viettämään Valentine's Dayta McFadden'sin baariin Laurenin ja Michellen ja heidän kavereidensa kanssa. Itseasiassa meidät on kutsuttu juhlimaan Michellen Valentine's Dayn deitin synttäreitä! :D Haha. No, ei sentään ihan kotona tarvitse istua vaikka VALENTINE's Day onkin :)

Ihanaa ystävänpäivää kaikille, oli teillä sitten se the loved one kainalossa tai ystävät ympärillä ;) Olette mun ajatuksissani! <3

Ainiin! Sainhan minä kuluneella viikolla pari ihanaa yllätystäkin! Host-perheeni Californiasta lähetti taas care packagen, tällä kertaa tietysti Valentine's Day aiheinen. Paketti oli vaaleanpunainen kuten kuvasta näkyy ja se sisälsi suklaata, ihana pinkit lämpimät sukat sekä sydän -koristeen ja sydän pillin :D Heh, vieläkin tuntuu niin hauskalta tämä care package kulttuuri. JA sainhan minä oikein superyllätyksen, pienen paketin sieltä kotoa äidiltä, iskältä ja Ellaltakin (siitä ei nyt satu olemaan kuvaa, koska se ei ollut iha yhtä kuvauksellinen... ;D Haha, ei vaan! Tiedätte kyllä. Love you!)
4 kommenttia:

 1. Olipas avartavaa lukea amerikkalaisten Valintine's daystä! :) Tiesin kyllä, että siellä se on enemmän juuri tyttö- tai poikaystävän kanssa vietettävä päivä, mutta siis noin isossa mittakaavassa! Radiosta kuulin, että amerikkalaiset käyttää keskimäärin noin sata dollaria per pää tuohon päivää...aika paljon!
  T.Mahis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tota en tiennytkään! Mut en yhtään ihmettele, kuulin miten joku oli varannut Valentine's Dayksi pöydän jostain super kalliista ravintolasta itselleen ja tyttöystävälleen ja sitten kuitenkaan pelkkä illallinen ei riitä, vaan sen lisäksi pitää ostaa vielä joku kunnon lahja sille tyttöystävälle! :D Haha, aika touhua.

   Poista
 2. No heii oishan se paketti ihan kuvauksellinen ollu! ;D
  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo joooo!! :D Siinä oli muuten mun joskus ajat sitten lahjaksi saamaa kirjepaperia ?! :D sillon kun kirjekaverit oli in...

   Poista